Ministerie van Defensie

04-04-2007 17:30

GEDRAGSCODE DEFENSIE BEKEND

Vandaag is de definitieve Gedragscode Defensie bekendgemaakt door Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn.

De code doet een beroep op de verantwoordelijkheid van de professionele defensiemedewerkers. Naast de gedragscode start Defensie de komende maanden een groot aantal maatregelen om ongewenst gedrag tegen te gaan. Deze richten zich vooral op leiderschap, werk- en leefomstandigheden. Een proces waar samen met defensiemedewerkers invulling aan wordt gegeven.

Er was al een voorlopige versie van de gedragscode. Deze is de afgelopen maanden met het personeel van Defensie besproken. De definitieve gedragscode is het resultaat van deze besprekingen.

Meer eigen verantwoordelijkheid van de medewerker en de leidinggevende met betrekking tot alcoholgebruik is één van de wijzigingen. De pijlers één (professionaliteit), vier (integer & respect) en vijf (veiligheid) van de Gedragscode Defensie zijn gewijzigd. De twee andere themaâs zijn op enkele punten redactioneel aangepast om de kern duidelijker naar voren te brengen. âDe eerste pijler âIk maak deel uit van een professionele organisatieâ is uitgebreid.

Download deze documenten:
pdf icon Kamerbrief Tweede rapportage Staal (26 kB) pdf icon Gedragscode Defensie (20 kB)

Om deze publicaties te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden