GroenLinks

Discussie over campagne, imago en koers komt op gang

4 april 2007

De evaluatiecommissie permanente campagne (ingesteld na het laatste congres) legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen voor de negen regionale bijeenkomsten die in april en mei van dit jaar plaatsvinden.

Vooruitlopend daarop wordt in diverse afdelingen alvast gediscussieerd over de resultaten van de drie verkiezingscampagnes in het afgelopen jaar.En die discussie is inmiddels al flink op gang gekomen, zie bijvoorbeeld het manifest dat door de groep 'Kritisch GroenLinks' is opgesteld. Ook het voorjaarsnummer van De Helling (dat grotendeels aan de koers van GroenLinks is gewijd) zal ongetwijfeld een rol gaan spelen in de discussies. Het partijbestuur hoopt dat de komende tijd veel discussiebijdragen zullen verschijnen over de campagnes, het imago, de koers en de cultuur van GroenLinks.

De tot nu toe verschenen discussiebijdragen worden gepubliceerd op de website. Het bestuur verwacht zo een (extra) platform te kunnen creëren voor bijdragen aan de discussie die GroenLinks de komende anderhalf jaar wil voeren over de campagnes en over onze beginselen, strategie en organisatie.

We willen de discussie graag op het scherpst van de snede voeren en zoveel mogelijk GroenLinksers bij de discussie betrekken. Daarom roept het bestuur de leden en afdelingen op hun inbreng te geven. Zo kan een levendige discussie ontstaan zodat we aan het eind gezamenlijke conclusies kunnen trekken.

Doe mee, geef je inbreng, scherp je mening en weeg de verschillende geluiden. Laten we onszelf de kans geven om uit alle meningen onze gezamenlijke koers te bepalen en het eens te worden over onze huidige en toekomstige positie in het politieke landschap. Doe mee, groei mee!

Partijbestuur GroenLinks

Meer informatie over de regionale bijeenkomsten in april en mei is te vinden via www.groenlinks.nl/partij/evaluatie