Gemeente Hoorn


Onderzoek mogelijkheden indoorskatebaan

4 april 2007 - Onderzocht gaat worden of er mogelijkheden zijn voor een indoorskatebaan in Hoorn. Dit is besloten naar aanleiding van een motie ingediend door bijna alle fracties van de gemeenteraad. De jongeren die het plan hebben aangedragen worden samen met onder andere de Sportraad Hoorn uitgenodigd de mogelijkheden verder te onderzoeken, onder verantwoordelijkheid van het college. Jongeren hebben voor de realisatie van een indoorskatebaan een uitgebreid plan geschreven en gepresenteerd in de stand. Een keer per vier weken kunnen in de stand tussen 19.30 en 20.00 uur, dus voorafgaand aan een commissievergadering, organisaties en instellingen, bewoners en vakafdelingen van de gemeente presentaties geven over een idee, project, of visie over een politiek of actueel onderwerp. De jongeren hebben via de stand aandacht voor de indoorskatebaan gevraagd bij de raad.

Zij hebben diverse argumenten aangedragen waarom er een indoorskatepark zou moeten komen. Hoorn heeft 5 skateparken, die in de ogen van de opstellers van de plannen vaak onbruikbaar zijn door vandalisme. De jongeren willen graag ongeacht het weer en zonder kans op vernielingen kunnen skaten en dat is door het overdekt te regelen goed te doen. Uitgangspunt in het plan is dat de skateobjecten door vrijwilligers worden gemaakt. Aan de gemeente vragen ze een onderkomen, hout en ijzer. De jongeren dragen diverse locaties in Hoorn als suggestie aan.

Op zo kort mogelijke termijn wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een indoorskatebaan. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een voorbereidende notitie met een eerste financiële onderbouwing, die door de raad afgewogen kan worden bij de behandeling van de Kadernota van dit jaar.