Gemeente Mook & Middelaar


CENTRUMONTWIKKELING MOOK

MOOK- Woensdag, 4 april 2007 is er opnieuw een openbare bijeenkomst over de Centrumontwikkeling Mook. Tijdens deze bijeenkomst presenteert architectenbureau Nadimi & Poldner het Voorlopig Ontwerp voor de nieuwe centrumbebouwing. In aansluiting daarop wordt het Voorlopig Ontwerp voor herinrichting van de openbare ruimte gepresenteerd door ingenieursbureau ProCensus. Ook de stand van zaken van het centrumproject wordt op deze avond toegelicht.

Het gemeentebestuur streeft ernaar, dat Mook een aantrekkelijker centrum krijgt: een nieuw gemeenschapshuis met sporthal, bibliotheek, welzijns- en zorgsteunpunt (apotheek, huisarts, fysiotherapie) en andere voorzieningen rond een nieuw dorpsplein. Samen met Woonmaatschappij Maasland bereidt de gemeente plannen voor een herontwikkeling voor. In opdracht van Maasland heeft het architectenbureau Nadimi & Poldner de schetsplannen voor de bebouwing, die in het najaar van 2006 zijn gepresenteerd, verder uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp. Ingenieursbureau ProCensus heeft hetzelfde gedaan voor de herinrichting van de openbare ruimte.

De plannen voorzien in de realisering van een nieuw plein aan de zuidoostzijde van de Groesbeekseweg ter hoogte van de aansluiting op de Koningin Julianastraat. Een groot aantal voorzieningen zal aan dit plein worden gesitueerd: sporthal, multifunctioneel centrum (waaronder gemeenschapshuis), bibliotheek (met ingang aan de Groesbeekseweg), welzijns- en zorgsteunpunt (gezondheidscentrum) en kinderopvang. Bovenop de voorzieningen, die op beganegrondniveau zullen worden gerealiseerd, wordt een aantal appartementen gebouwd. Ook rondom het nieuwe plein en aansluitend aan de noordoostzijde van de Gelrestraat en de zuidoostzijde van de Groesbeekseweg tussen het nieuwe plein en de Rijksweg zullen appartementen worden gebouwd. In totaal gaat het om de bouw van ca. 76 appartementen. Tevens zullen 24 verpleegunits worden gerealiseerd, waarin verpleegzorg zal worden aangeboden door Pantein.

Op de hoek van Gelrestraat en Graaf Gerardstraat worden twee tweekappers (vier half-vrijstaande woningen) gebouwd.

Bebouwing zal plaatsvinden in maximaal drie lagen met kap, in de kap wordt een volwaardige woonlaag opgenomen. Vanwege hoogte en omvang van te realiseren bebouwing is extra aandacht besteed aan de gewenste architectuur.

Inmiddels is de vrijstellingsprocedure voor de plannen gestart (zie afzonderlijke publicatie). Tijdens de bijeenkomst kunnen mondeling zienswijzen ten aanzien van de gepresenteerde plannen worden ingebracht.

De openbare bijeenkomst vindt plaats in het gemeenschapshuis, Groesbeekseweg 3 te Mook en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!