KPN NV

Den Haag, 04-04-2007

KPN en RIM introduceren de nieuwe BlackBerry 8800 smartphone in Nederland
KPN en Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) introduceren de nieuwe BlackBerry® 8800 smartphone in Nederland. De BlackBerry 8800, die is ontwikkeld door RIM, is de dunste BlackBerry-handset tot nu toe en ondersteunt diverse toepassingen voor werk en ontspanning.

De slanke en elegante Blackberry 8800 is voorzien van een volledig QWERTY-toetsenbord, een snel reagerend trackballnavigatiesysteem en een groot en zeer helder kleurenscherm. De Blackberry ondersteunt diverse toepassingen en functies, waaronder telefoon, push-based e-mail, sms, internet, agenda, ingebouwde GPS met BlackBerry Maps, multimediaspeler en uitbreidbaar geheugen. Deze aantrekkelijke nieuwe handset biedt gebruikers de flexibiliteit om onderweg te bellen, te internetten, naar muziek te luisteren, videofilmpjes te bekijken, navigatie- en routetoepassingen te gebruiken, te e-mailen en toegang tot andere toepassingen.

"De BlackBerry 8800 biedt betrouwbare spraak- en datadiensten voor succesvolle mobiele professionals," zegt Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN. "Met deze nieuwe BlackBerry smartphone profiteren klanten van een alles-in-één handset waarmee ze zowel op hun werk als thuis hun leven kunnen optimaliseren. Klanten die gebruikmaken van KPN OpWeg, de navigatieoplossing van KPN, profiteren bovendien van de ingebouwde GPS."

"De BlackBerry 8800 toont onze voortdurende toewijding aan innovatie en klanttevredenheid. We zijn zeer blij dat we samen met KPN de handset kunnen aanbieden aan zakelijke en particuliere klanten in Nederland. De BlackBerry 8800 is een uitzonderlijk productief toestel voor mobiele gebruikers die op hun werk en thuis op een voor hen geschikt moment toegang willen tot informatie, mededelingen en entertainment," zegt Charmaine Eggberry, Vice President en Managing Director, EMEA bij Research In Motion.

De BlackBerry 8800 werkt samen met de BlackBerry® Enterprise Server en de BlackBerry® Internet Service om vooraanstaande functionaliteit te leveren aan zakelijke en particuliere klanten. De nieuwe handset is vanaf 2 april 2007 bij KPN verkrijgbaar voor EUR 93 (incl. BTW) in combinatie met een nieuw tweejarig spraak- en BlackBerry data-abonnement.