Gemeente Roermond

Opruimactie zwerfafval Donderberg

Kinderen van de wijk Donderberg zijn het afval meer dan zat! Zij steken de handen uit de mouwen om hun wijk zwerfafvalvrij te maken. Leerlingen van basisschool Vincent van Gogh ruimen op 4 april afval op en leerlingen van basisschool Ankertje-Kompas ondernemen actie op 11 april.

Ergert u zich ook zo enorm aan rondslingerende afval? Is zwerfafval ook voor u een doorn in het oog? Leerlingen van groep 7a van basisschool Vincent van Gogh en leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Ankertje-Kompas ondernemen actie tegen het zwerfafval. Zij gaan in kleine groepjes onder begeleiding van een volwassene op pad in de omgeving van hun school. Gebruik makend van prikstokken, handschoenen en vuilniszakken, zorgen ze ervoor dat de wijk schoon wordt.

Samen aan de slag.
De zwerfafvalactie is een initiatief van de gemeente Roermond. Samen met de deelnemende scholen en Stichting Wel.kom is het programma vormgegeven. Naast het opruimen van afval in het ochtendprogramma organiseert Stichting Wel.kom ook diverse activiteiten op de woensdagmiddag. Hieraan kunnen de kinderen, ouders en buurtbewoners deelnemen, die 's ochtends ook van de partij waren bij het opruimen van het zwerfafval.

Leren van afval?
Behalve dat de wijk mooi schoon wordt, is de activiteit ook leerzaam. De leerlingen brengen in kaart wat voor soort afval er gevonden wordt en brengen na afloop hierover verslag uit. Eventuele illegale dumpingen worden samen met de afdeling Stadstoezicht aan een nader onderzoek onderworpen. Op deze manier worden de jonge inwoners van de Donderberg bewust van de hoeveelheid zwerfafval en de manier waarop zij een rol kunnen vervullen in het schoonhouden van hun wijk.

Meehelpen mag!
Inwoners van de wijk Donderberg hebben de mogelijkheid om te laten zien dat een schone leefomgeving voor hen belangrijk is. De gemeente Roermond en de Stichting Wel.kom nodigen hen van harte uit om samen met de leerlingen op pad te gaan of zich aan te melden voor een eigen zwerfafvalactiviteit. Deelnemen is heel eenvoudig, kost niets en is bovendien reuze gezellig.

Wilt u meedoen? Neem dan contact op met Josette Thissen van het wijkservicepunt Donderberg (Stichting Wel.kom), Pastoor de Witpad 10, Tel. 345135.
Publicatiedatum: 29.03.2007 Bijgewerkt: 29.03.2007