Uitnodiging: Presentatie Zomerzegels 2007

29.03.2007 / 16:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tnt post

Tnt post

Postzegels 'strandpret van toen' openen strandseizoen
Rollator-race op zandstrand van Bloemendaal

TNT Post en het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO) presenteren op woensdag 4 april de nieuwe Zomerzegel. De postzegels hebben dit jaar als thema 'strandpret van toen'. Omdat de zegelpresentatie ook het begin van het nieuwe strandseizoen markeert, zal commercieel directeur van TNT Post, Eric Dietz, de eerste postzegel op het strand van Bloemendaal presenteren aan de voorzitter van het bestuur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp, Jhr P.A.C. Beelaerts van Blokland. Hierna presenteert het NFO een nieuwe, speciale rollator die gebruikt kan worden op moeilijk begaanbaar terrein zoals stranden of bospaden. Hiermee wordt het strand voor veel ouderen weer toegankelijk. De ontwikkeling van deze strandrollator werd mede gefinancierd door bijslag op de Zomerzegels.

De eerste rollator wordt op het strand direct aan een test onderworpen. Twee bewoners van het verzorgingstehuis Sint Jacob in de Hout uit Overveen zullen het in een rollatorrace tegen elkaar opnemen. Een van de bewoners racet met een ouderwetse rollator en de ander zal met een nieuwe strandrollator de strijd aanbinden.

De Zomerzegels zijn dit jaar ontworpen door Piet Schreuders en Sonja van Hamel. Voor het ontwerp gebruikten ze oude strandfoto's, wat een nostalgisch effect heeft. De zegels zijn vanaf 4 april verkrijgbaar in twee velletjes van drie verschillende postzegels. De bijslag van 0,22 eurocent per postzegel komt ten goede aan het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Het fonds richt zich op het tegengaan van eenzaamheid en armoede, het verbeteren van ouderenzorg en het bevorderen van een goede oude dag. Met de opbrengst van de Zomerzegels financiert het Nationaal Fonds Ouderenhulp de ontwikkeling van de strandrollator.

De Zomerzegel wordt aangeboden op woensdag 4 april om 11.00 uur in het strandpaviljoen Vroeger in Bloemendaal, Zeeweg 6 in Overveen. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom om de overhandiging bij te wonen. Ook zal er meer informatie over de postzegel beschikbaar zijn. Wij verzoeken u aan te melden voor dinsdag 3 april 12.00 uur bij wendy.eelsing@tntpost.nl of telefonisch op 070-3348424

Programma

10.30 uur
Ontvangst
11.00 uur
Welkomstwoord door Jan Romme, directeur Nationaal Fonds Ouderenhulp 11.10 uur
Presentatie Zomerzegel door Eric Dietz, directeur Commercie TNT Post 11.20 uur
Onthulling strandrollator
11.25 uur
Rollatorrace
11.45 uur
Dankwoord Jhr. P.A.C. Beelaerts van Blokland, voorzitter van het bestuur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp

Routebeschrijving

Adres: Beachclub Vroeger, Zeeweg 6, 2051 EC, Overveen

Vanuit Haarlem volgt u de borden richting Bloemendaal aan Zee. Na enkele kilometers treft u aan uw rechterzijde een aantal strandtenten, u heeft de bestemming dan bereikt. Aan de linkerzijde van de weg, tegenover eetcafé t Eindpunt, is voldoende parkeergelegenheid.
Voor eetcafé t Eindpunt neemt u de strandafslag naar beneden. Vervolgens is de tweede strandtent Beachclub Vroeger.

EINDE BERICHT


Noot voor de redactie,