Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


ROVER-Groningen wil werk maken van OV

In een inspraakreactie op het Groningse raadsvoorstel 'Meerjarenprogramma verkeer en vervoer en beleidsnota Duurzame mobiliteit' dringt ROVER aan op kordate stappen om de aantrekkelijkheid van het openbaar busvervoer te vergroten. Volgens ROVER afdeling Groningen komt het de komende jaren aan op het verder ontwikkelen van het stedelijke openbaar vervoer. "Wij zetten in op een uitstekend per openbaar vervoer bereikbare stad", aldus een beleidsvoornemen in bovenbedoelde nota Duurzame mobiliteit. ROVER-Groningen ziet dat graag concreet vertaald in zaken waar de reizigers iets aan hebben:

1. Versnelde inzet van middelen voor verhoging van de perrons bij bushaltes. Niet pas vanaf 2008, maar al in 2007. Allereerst in het stationsgebied (stads- èn streekbussen); vervolgens in transferium Kardinge en in de toekomstig te realiseren transferia; gevolgd door de bushaltes aan het Zuiderdiep en de A-Kerkhof.

2. Versnelde introductie van dynamische reisinformatievoorziening bij bushaltes. Niet pas vanaf 2009, maar al in 2007. In diverse Nederlandse steden is dynamische reisinformatie al jaren vanzelfsprekend. Het OV-bureau achten wij in staat om op heel korte termijn hierover advies uit te brengen.
In januari is ROVER al ingegaan op de plannen voor een stads- en regiotram.

ROVER vraagt de Groningse gemeenteraad, die immers politiek verantwoordelijk is voor het stedelijk openbaar vervoer, om werk te maken van de twee hierboven genoemde versnelde introducties. Daarmee zal de raad een concrete kwaliteitssprong in het openbaar vervoer mogelijk maken.
Natuurlijk zal ROVER-Groningen over deze onderwerpen nader met de raad in gesprek gaan.
Pagina geplaatst: 4 april 2007