Ordina Beheer NV

Ordina wikkelt overname YoungWood IT Group af

In vervolg op de op 7 februari 2007 aangekondigde intentieverklaring, heeft Ordina de overname van het volledige aandelenkapitaal in YoungWood IT Group B.V. afgerond.

YoungWood is een gespecialiseerde leverancier van hoogwaardige ICT services en consultancy aan met name financiële dienstverleners. YoungWood heeft een uitstekend trackrecord waar het gaat om het garanderen van de continuïteit van de belangrijkste bedrijfskritische applicaties, zoals voor internetbankieren, geld- en betaalautomaten en voor het internationaal betalingsverkeer.

Het bedrijf werd in 1997 opgericht en telt momenteel ruim 90 medewerkers en een hecht samenwerkingsverband met ongeveer 60 vaste inhuurkrachten. Over 2006 realiseerde YoungWood een omzet van circa EUR 14 miljoen. Over 2007 wordt een sterke stijging van de omzet verwacht. YoungWood kent een goed rendement dat aansluit bij de doelstelling van Ordina om in 2007 een EBITA-marge te realiseren van ten minste 10%.

De koopprijs voor YoungWood zal naast een initiële koopprijs mede afhankelijk zijn van de winstgevendheid van YoungWood over 2007. De koopprijs zal, ter keuze van Ordina, voor maximaal 50% in aandelen Ordina N.V. kunnen worden voldaan; het resterende deel van de koopsom zal worden voldaan in contanten. De acquisitie van YoungWood zal direct een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst per aandeel van Ordina N.V. voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities. Ordina hanteert reeds langere tijd als uitgangspunt een koopprijs voor acquisities die ligt in de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Ook de koopprijs van YoungWood bevindt zich binnen deze bandbreedte.

Over Ordina Ordina werkt met ruim 5.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.