Persberichten stad Utrecht, 08.20 uur

Utrecht, 04-04-2007

Speciale actie: vier verdachten aangehouden

UTRECHT Bij een speciale actie van de politie van het district Utrecht noord zijn dinsdag vier verdachten aangehouden. Drie van hen worden verdacht van woninginbraken. De vierde wordt verantwoordelijke gehouden voor een diefstal uit een bedrijf. Zes andere verdachten van soortgelijke diefstallen werden niet aangetroffen, maar staan gesignaleerd.

Onder de aangehouden verdachten bevond zich een 16-jarige jongen uit Utrecht. Hij wordt verdacht van een woninginbraak in de Korenbloemstraat op 19 januari dit jaar. Een 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden in verband met een inbraak in een woning in de Blokstraat op 21 februari dit jaar. In beide gevallen werd een ruit vernield.

Een 48-jarige man uit Meppel werd aangehouden voor een inbraak in 2002. Bij een woninginbraak op de Amsterdamsestraatweg werden bloedsporen aangetroffen. Door middel van het DNA-materiaal dat toen werd veiliggesteld, kan de man uit Meppel nu in verband worden gebracht met de inbraak.

Op verdenking van diefstal van diverse goederen bij een bedrijf aan de Hudsondreef in september 2006 werd een 20-jarige Utrechter werd aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. De andere drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder al slingerend over de Oudenoord rijden. De 31-jarige automobilist uit Utrecht werd op de 1ste Achterstraat aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 265 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur naar huis gestuurd.

Jongen aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een jongen aangehouden omdat hij tijdens een controle beledigend werd naar agenten.

Omstreeks 19.50 uur zagen agenten ter hoogte van de Kaatstraat twee scooters rijden. Het leek of de bestuurders met elkaar aan het dollen waren. Eén scooter werd gecontroleerd op de Kaatstraat en de andere op de Herenweg. Tijdens het noteren van de gegevens van de 16-jarige bestuurder uit Utrecht op de Kaatstraat begon de jongen de agent te beledigen. Op het moment dat agent aangaf dat de jongen voor de belediging werd aangehouden, reed hij hard weg.

Na een korte achtervolging kon hij op de Oudenoord alsnog worden aangehouden. Omdat de jongen zich verzette werd hij met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Personeel van een winkel aan de St. Jacobsstraat zag omstreeks 16.25 uur dat een vrouw zich verdacht gedroeg. Via de beveiligingscameras werd gezien dat de vrouw twee flessen parfum in haar tas stopte en vervolgens zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De beveiliging greep in en hield de vrouw aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de 56-jarige vrouw uit Utrecht meegenomen voor verhoor.

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie dinsdagmiddag een meisje aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 16.30 uur werd door personeel gezien dat een meisjes met twee kledingstukken de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. Van één kledingstuk had het 16-jarige meisje uit Utrecht al de beveiligingslabel verwijderd. Hierdoor was de kleding beschadigd. De Utrechtse werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Oudegracht vond dinsdagmorgen een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 11.15 uur met iemand te praten op de Oudengracht. Plotseling werd van haar schouder haar tas weggetrokken. Hierdoor verloor de vrouw haar evenwicht. Nog voordat zij het kon beseffen was haar tas weg en zag zij een jongen wegrennen in de richting van de Potterstraat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.