Gemeente Delft

Vervolg selectieprocedure

Wethouder Ronald Vuijk (gemeentelijke huisvesting) geeft vanmiddag (woensdag 4 april) een toelichting op het vervolg van de selectieprocedure voor een architect voor het nieuwe stadskantoor met NS-stationshal. De toelichting begint om 17.15 uur en heeft plaats in gebouw Torenhove, Martinus Nijhofflaan 2 in Delft, negende etage, kamer 9.19. Ik nodig u hierbij van harte uit.

Bij de toelichting ontvangt u een persbericht met nadere informatie. Dit persbericht krijgt u vervolgens ook toegestuurd.

Zoals bekend volgen de gemeente Delft, NS en ProRail een aanbestedingsprocedure om een architect te selecteren voor een nieuw stadskantoor met NS-stationshal. In 2006 kregen vier architecten de uitnodiging om een schetsontwerp te maken: Dirk Jan Postel / Kraaijvanger * Urbis, Mecanoo Architecten, Soeters Van Eldonk en Rudy Uytenhaak Architectenbureau. In de selectieprocedure eindigden aanvankelijk twee ontwerpen gelijk, wat aanleiding gaf tot bezwaren van de architecten en een juridische procedure. In de afgelopen periode heeft de gemeente gewerkt aan het vormgeven van een vervolg op de selectieprocedure.

Nadere informatie: Barry Raymakers (communicatie gemeente Delft), telefoon (015) 219 79 17.