Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 4 april

Fryslân, 04-04-2007 o Politieberichten van dinsdag 3 april 07.00 uur t/m woensdag 4 april 07.00 uur

Scharsterbrug: inbraak in kantoor
De politie onderzoekt een inbraak in een kantoor aan de
Hollandiastraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werden onder andere een verrekijker, een televisie, een laptop en vijf werkbroeken weggenomen. Een 57-jarige inwoner van Heerenveen deed namens de gedupeerde organisatie aangifte.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Hollanderdijk. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens het bedrijf deed een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Leeuwarden: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag in een garage aan de 1e
Klanderijdwarsstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de garage vonden de agenten een hennepkwekerij met 500 planten. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor na het oprollen van een kwekerij afgelopen maandag. De verdachte die hiervoor werd aangehouden, een 34-jarige inwoner uit Franeker, bleek ook nog een hennepkwekerij te hebben aan de 1e Klanderijdwarsstraat.

Heerenveen: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Rottumerweg. Een 23-jarige automobilist uit Sumar stond stil op een vluchthaventje en wilde keren. Bij deze manoeuvre gaf hij een 34-jarige automobiliste uit Heerenveen geen voorrang waardoor er een aanrijding ontstond. Beide automobilisten zijn met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Ook een 29-jarige inwoner uit Sumar die naast de 23-jarige zat, is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Workum: politie zoekt getuigen aanrijding
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op dinsdag aan het eind van de middag op de Vicariswei. Een 14-jarig meisje uit Workum fietste op de Vicaruswei en sloeg op de splitsing met de Jonkersfinnen linksaf. Op dat moment werd zij van achter aangereden door een auto, hierdoor liep het meisje een gekneusde schouder en arm op. De automobilist heeft na de aanrijding het meisje met haar fiets naar huis gebracht. De automobilist heeft zich echter niet bekend gemaakt en daarom is de politie nog op zoek naar hem. Het betreft een man van ongeveer 35 jaar oud, met donkerbruin haar, hij droeg een trui en spijkerbroek, hij sprak Fries en reed in een donkergroene stationwagon. Ook is de politie op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Warten: aanrijding en rijden onder invloed
De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 60-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd. De automobilist was op de N31 tegen een paaltje in de berm gereden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de automobilist onder invloed van alcohol te hebben gereden, hij blies 645 ugl. Omdat de auto niet verzekerd was, heeft de politie de auto inbeslaggenomen.

Leeuwarden: verkeerscontrole
De politie heeft dinsdagochtend op de Heliconweg en omgeving een verkeerscontrole gehouden. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven: 16 voor het niet dragen van de gordel, 8 voor het niet tonen van het rijbewijs, 3 voor het niet orde hebben van de kentekenplaat van de aanhanger, 4 voor het niet handsfree bellen, 5 voor onjuiste verlichting van de aanhanger, 2 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 4 voor het niet in orde hebben van de
losbreekreminrichting, 1 voor het voeren van mislichten en 1 voor het niet hebben van een rijbewijs.