Boek over corruptie op Wall Street wordt internationaal .....


04.04.2007 / 09:04 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Lakepointe publishing

Lakepointe publishing

Boek over corruptie op Wall Street wordt internationaal verdeeld

NEW YORK, April 4 /PRNewswire/ --

Keith Schooley, voormalig top financieel consulent bij Merrill Lynch, heeft een contract ondertekend met een belangrijke uitgeverij voor de vertaling en internationale distributie van zijn baanbrekend boek 'Merrill Lynch: The Cost Could Be Fatal -- My War Against Wall Street's Giant' (2002, Lakepointe Publishing). Dit exposé van corruptie en samenzwering op Wall Street haalt uit naar de funderingen van Amerika.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070404/DAW001 )

De auteur zei dat de details van de publicatie niet voor de distributie worden aangekondigd vanwege voormalige dwang van het makelaarskantoor waarvan Schooley de onethische praktijken onthulde in een boek waardoor Merrill Lynch uit de gratie raakte. Zijn manuscript, dat zelfs voor Lloyd's of London te controversieel is, geeft een gedetailleerde beschrijving van zijn strijd om intern wanbeheer en doofpotaffaires van de firma aan het licht te brengen.

Hoewel de aanhoudende strijd van Schooley in de rechtbank hem nog niet met gerechtigheid beloonde, onthulde een later onderzoek door Eliot Spitzer, voormalig procureur-generaal van New York State (momenteel Gouverneur van NY) dat analisten van Merrill Lynch klanten opzettelijk hadden misleid en dat wel honderden of duizenden en zelfs miljoenen beleggers door hun misleiding waren benadeeld. Het onderzoek van Spitzer had tot resultaat dat Merrill Lynch op de lijst van 'The 10 Worst Corporations of 2003' van Russell Mokhiber (Corporate Crime Reporter) terecht kwam.

Hoewel Merrill Lynch toestemde om een aantal bedrijfshervormingen in te voeren, boetes te betalen die tot honderden miljoenen dollar opliepen en tientallen principiële processen te regelen, werden werknemers van het bedrijf zelfs tot in januari 2007 veroordeeld voor fraude.

Schooley gelooft dat de bestuursraden van grote bedrijven die bij vrijwel alle andere belangrijke schandalen van de laatste jaren betrokken waren geloofwaardig ontkenning pleiten, maar niet Merrill Lynch. Na twee doofpotaffaires bij senior management meldde Schooley de wijdverspreide wandaden rechtstreeks aan de managers van het bedrijf en hij verklaart dat als de raad naar zijn waarschuwingen had geluisterd, een groot aantal klanten van Merrill Lynch misschien niet bedrogen waren geweest in de vele schandalen die daarop volgden.

Momenteel is het vastberaden boek van Schooley te vinden in universiteitsbibliotheken in heel de Verenigde Staten, o.a. in Princeton, de Universiteit van Chicago, de Universiteit van California in Berkeley en in nationale wetsbibliotheken. Bovendien wordt Schooley vermeld in de Bimonthly Review of Law Books, Ethikos, Corporate Conduct Quarterly en vele andere publicaties.

Ga voor meer informatie naar: www.TheCostCouldBeFatal.com.

Website: www.thecostcouldbefatal.com

Contact:

Keith Schooley, +1-580-242-3030, E-mail: keithschooley@sbcglobal.net ; Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070404/DAW001, AP Archive: photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com