Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 4 april t/m vrijdag 13 april 2007

Woensdag 4 april
15.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens de feestelijke start van de bouw van het geluidsscherm BW-Laan/NS Emplacement. Locatie: Achter woonhuizen Barchman Wuytierslaan 1 t/m 37 te Amersfoort.

17.10 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper plant twee leilindes als start van de deelname aan de Europese verkiezingen voor groenste gemeente van Europa. Locatie: Varkensmarkt ter hoogte van de Langestraat 1 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de derde informatie- en inventarisatieavond daklozenopvang uit een reeks van vier. Locatie: Wijkcentrum De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

20.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de uitvoering van de Johannes Passion door het Nederlands Bach Ensemble. Het is de 50ste uitvoering van dit stuk door dirigent Krijn Koetsveld. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29 te Amersfoort.

Donderdag 5 april
09.00 uur
Wethouder Eerdmans leidt een workshop in over klimaatbeleid. Aanleiding is de vertoning van de film 'An Inconvenient Truth'; Amersfoort wil een bijdrage leveren aan de reductie van broeikasgassen en wil daartoe intensief samenwerken met lokale partijen. Doel van de workshop is het vaststellen van de haalbaarheid en de randvoorwaarden voor de Amersfoortse klimaatambities. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de p.c. basisschool De Vuurvogel waar leerlingen van groep 8 koken voor de daklozen en de mensen van de Voedselbank. Bij het koken worden ze geholpen door de kok van restaurant het Oosten Joseph Wong. Locatie: basisschool De Vuurvogel, Zwattsluiskade 2 in De Laak te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans ontvangen nieuwe Nederlanders tijdens de naturalisatie-ceremonie. Locatie: Raadszaal in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 6 april
20.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het passieconcert van 'Collegium Amisfurtense

Zaterdag 7 april

16.15 uur
Wijkwethouder Eerdmans opent het Zomerseizoen van SRO en SWA in Kruiskamp en Koppel. Locatie: Van Galenstraat te Amersfoort.

Woensdag 11 april
09.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de G27 conferentie "Aanval op de uitval". Met uitval worden mensen bedoeld die niet participeren en meedoen aan de samenleving. Zij zijn bijvoorbeeld onvoldoende geschoold, hebben geen werk of andere zinvolle dagbesteding, zijn verslaafd en hebben geen dak boven hun hoofd. Locatie: ROC Rijn Ijssel, Apeldoornseweg 210A te Arnhem. 10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het congres 'Randstad Holland kan zoveel beter'. Tijdens dit congres wordt het rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gepresenteert aan mevrouw Van der Hoeven, minister van Economische Zaken. Locatie: World Forum Convention Center, Churchillplein 10 te Den Haag.

13.30 uur
Wethouder Van Daalen maakt een wandeling door het Plantsoen-Noord en plaatst daar het laatste informatiebord na jaren van renovatie. Startpunt wandeling: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Donderdag 12 april
16.00 uur
Wethouder Van 't Veld onthult een mozaïekpaneel ter afsluiting van de viering van het 10-jarig bestaan van Home-Start Amersfoort. Locatie: Liendertseweg 112-1 te Amersfoort.

Vrijdag 13 april
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het Voorjaarsforum van Natuurmonumenten 'De economie van natuur en landschap'. Locatie: Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen reikt de 'De Horst-Innovatieprijs' uit tijdens de Amersfoortse Welzijnsdag 2007. Locatie: HU Amersfoort, Hooglandseweg Noord 140 te Amersfoort.


---- --