Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 4 april 2007

Kabel Noord en Gamenations starten met interactieve televisie van MediaMall

Een selecte groep klanten van Kabel Noord wordt deze week benaderd met de vraag deel te nemen aan een proef met interactieve televisie. Van mei tot en met augustus kunnen klanten gratis op hun eigen televisie interactieve diensten bekijken en testen, waaronder tientallen themakanalen en de mogelijkheid een eigen kanaal te beginnen. Daarnaast biedt Gamenations aantrekkelijke televisie met games en Gamenations TV voor zowel de 'hardcore' als 'casual' speler. In samenwerking met Accedo Broadband worden spellen aangeboden als Sudoku, Black Jack, Pyramid en Poker.

Innovatie
Met het aanbieden van interactieve televisie laat Kabel Noord zien voorop te lopen als het om innovatie gaat. Kabel Noord biedt al ruim 25 jaar radio- en televisiesignaal aan circa 25.000 klanten, maar inmiddels ook internet en telefonie. Deze diensten krijgen een nieuwe dimensie in het platform van MediaMall, waardoor er voor klanten achter de bekende zenders een wereld aan nieuwe mogelijkheden open gaat. Zo krijgen kijkers een totaaloverzicht van de programma's in een programmagids en programma-informatie tijdens het zappen. Daarnaast kunnen kijkers themakanalen vinden over bijvoorbeeld sport, lifestyle en nieuws, of vanuit de huiskamer een potje patience spelen met de afstandsbediening. Ook is het laatste gaming nieuws te volgen over competities, nieuwe releases en game-evenementen. Kabel Noord probeert het televisiekijken voor haar klanten zo persoonlijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Gijs van Hesteren, innovator bij Kabel Noord: "Kabel Noord neemt graag het voortouw als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. We willen onze klanten daar zoveel mogelijk bij betrekken en zien in MediaMall op dit gebied een grote toegevoegde waarde. Dit platform maakt het ons mogelijk om op korte termijn het door de provincie Friesland gesubsidieerde project Gamenations op de juiste manier ten uitvoer te brengen en op de wat langere termijn nog veel meer interactiviteit aan de klanten te bieden."

Wie is Gamenations
Gamenations is een initiatief van het jonge Friese crossmediabedrijf Mediaheads. Gamenations brengt de ontwikkelingen van gamers en gameproducers in beeld op internet en nu ook op televisie. Gamenations verslaat in periodieke afleveringen competities, doet interviews en reviews, laat previews zien, organiseert prijsvragen en maakt wedstrijdverslagen (E-sports). Kijk voor meer informatie op www.gamenations.nl.

Wat is MediaMall
Met MediaMall kan iedereen heel eenvoudig zelf televisie maken en uitzenden. Je kunt op MediaMall daarom van alles zien wat op de normale televisie niet te zien is: wedstrijden van de lokale sportclub, voorstellingen van de theatervereniging of een eigen kijk op het nieuws uit de regio. Omdat iedereen in zijn omgeving een eigen televisiekanaal met MediaMall kan beginnen zijn de mogelijkheden eindeloos. In de nabije toekomst kan met MediaMall ook heel eenvoudig films uit de uitgebreide filmbibliotheek worden besteld met Video on Demand. Mocht u toch een programma gemist hebben, dan biedt MediaMall u de mogelijkheid om oude afleveringen op te vragen. Tevens biedt de Fun & Film omgeving oude televisieprogramma's, een enorm aanbod aan games en ander entertainment.

MediaMall is een joint Venture tussen Stream Group Limburg en KPN. Momenteel draait MediaMall in Sittard-Geleen, Roermond en Enschede. MediaMall zal in de loop van het jaar aan duizenden kijkers in Nederland haar diensten aanbieden. Kijk voor meer informatie op www.mediamall.nl.

Einde bericht.



Ingezonden persbericht