Ingezonden persbericht


Uitstekende verkoopcijfers Juniper Networks voor Nederland

Omzetgroei van 93,5 procent in vierde kwartaal 2006

Schiphol-Rijk, 4 april 2007 - De Nederlandse verkoopcijfers van Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) zijn in het vierde kwartaal van 2006 met 93,5 procent gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2005 bedroeg de omzetgroei in Nederland 81,5 procent.

"Ik ben zeer verheugd dat de Nederlandse omzetgroei over het afgelopen kwartaal zo aanzienlijk is. Het geeft aan dat Juniper als internationaal merk blijft doorgroeien", zegt Gert-Jan Schenk, Vice-President Operations EMEA van Juniper Networks. "De positieve cijfers zijn het gevolg van de verkoopgroei van Juniper-producten onder serviceproviders en andere bedrijven in verschillende marktsectoren, zoals de financiële dienstverlening en overheid. Ook danken we de stijgende verkoop aan de toenemende gecombineerde inzet van verschillende producten en oplossingen uit ons volledige portfolio."

Tot de Nederlandse vestigingen van Juniper behoort ook de EMEA J-TAC Customer Technical Support Headquarters. Dit centrum coördineert het gehele jaar door 24x7 de hulp aan duizenden partners en klanten in de EMEA-regio. Hier bevindt zich ook het regionale, belangrijkste Proof of Concepts-lab (PoC). In deze testomgeving kan Juniper Networks verschillende bedrijfs- en serviceprovidernetwerken simuleren. Op deze manier kan het bedrijf nieuwe oplossingen testen in realistische omgevingen. Het Nederlandse kantoor van Juniper Networks is gevestigd in Schiphol-Rijk.

De wereldwijde netto-omzet van Juniper Networks in het vierde kwartaal van 2006 bedraagt 595,8 miljoen dollar. Dit betekent een stijging van vier procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2005, toen de omzet 575,5 miljoen dollar bedroeg. De omzet in het vierde kwartaal van 2006 was de hoogste in het tienjarige bestaan van Juniper Networks. Van de kwartaalomzet komt ongeveer 38 procent voor rekening van de EMEA-regio.

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.