Ingezonden persbericht


'Kenmerken' in alle autorubrieken maakt vinden op Marktplaats.nl aanzienlijk makkelijker

Testfase kenmerken succesvol verlopen

Emmeloord, 04 april 2007 - Vanaf vandaag kunnen gebruikers op Marktplaats.nl met behulp van 'kenmerken' binnen alle autorubrieken zoeken. Eerder startte Marktplaats.nl een test in de groep 'Kinderen en Baby's' die uiterst succesvol is verlopen. Kenmerken zijn eigenschappen van een product waarmee verkopers een productomschrijving kunnen verfijnen en waarmee kopers gerichter kunnen zoeken. In de groep auto's kunnen de kenmerken 'model', 'bouwjaar', 'brandstof', 'kilometerstand', 'carrosserie', 'transmissie' en 'kleur' gebruikt worden.

"De afgelopen periode hebben we de testfase geëvalueerd," vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay.nl en Marktplaats.nl. "Onze gebruikers ervaren kenmerken als een efficiënte manier om relevante producten te kunnen vinden. Met de uitrol in de groep auto's - één van de grootste van de site met ruim 114.000 advertenties - komen we tegemoet aan een grote wens van onze gebruikers."

Wanneer een gebruiker het kenteken invult bij het maken van een nieuwe advertentie, koppelt Marktplaats.nl automatisch de juiste kenmerken aan de advertentie.

Kijk voor meer informatie over kenmerken op: http://statisch.marktplaats.nl/help/kenmerken/index.html

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 190.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###