Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 april 2007

Diederick van Eck maakt met Amerikaanse songwriters ode aan schilder NU AL TWINTIGDUIZEND EXEMPLAREN VERKOCHT

Producer en musicus Diederick van Eck heeft onlangs in eigen beheer de CD Van Gogh by Van Eck, A Musical Journey into the Heart and Soul of Vincent van Gogh uitgebracht. Samen met de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Philips Oland heeft hij twaalf beroemde schilderijen van Vincent van Gogh op tekst en muziek gezet. Van Eck hoopt hiermee een afspiegeling te geven van de gevoelens en emoties die Van Gogh in zijn kunstwerken heeft vastgelegd.

Ruim twee jaar heeft Van Eck aan het album gewerkt. Voor het schrijven en opnemen was hij veelvuldig in de studio van Tom Harriman in Los Angeles. Een aantal partijen, zoals die van gitarist Marty Friedman (Megadeth), de vioolsessies en de immense Japanse Kaiko drums, zijn opgenomen in de beroemde Capitol Studio's. Verder is aan het album onder anderen meegewerkt door Reggie Hamilton (bas, speelde met Whitney Houston, Stanley Clarke, Barbra Streisand etc), Peter Erskine (drums, Steely Dan, Diana Krall, Al Jarreau etc), James Harrah (gitaar, Barry Manilow etc) en Alan Steinberger (piano, March of the Pinguins etc). Voor de videoclips werkte het team samen met Dan en Mark Harris, van wie de laatste als producer verantwoordelijk is voor het succes van Oscar-winnaar Crash.

Inmiddels heeft Van Eck dankzij zijn website, het Van Gogh Museum en USG People ruim 20.000 cd's verkocht. De website wordt veelvuldig bezocht. 400.000 hits per week zijn de afgelopen twee maanden geen uitzondering. Inmiddels wordt met bekende remixers gewerkt aan een remixed versie van Van Gogh by Van Eck.

De cd is als eerste in Nederland uitgebracht, waar hij gedurende de tentoonstelling Van Gogh en het Expressionisme (tot 4 maart 2007) in het paviljoen van het Van Gogh Museum te beluisteren was. Op korte termijn volgt de release in de VS, Korea en Japan. Tevens zijn er vergevorderde plannen om de cd in nog meer landen uit te brengen.

De cd Van Gogh by Van Eck is verpakt in een luxe boekje met full color afbeeldingen en een beschrijving van de twaalf werken en is rechtstreeks te bestellen via de website: www.vangoghbyvaneck.com of te koop in diverse muziekwinkels in heel Nederland.

----------