Politie Amsterdam-Amstelland



Kopieerstudio ontmanteld, één man (31) aangehouden / Makassarstraat (04/04/07)

Dinsdagochtend 3 april rond halfacht is een 31-jarige man aangehouden voor piraterij. Bij het onderzoek verleende de stichting BREIN assistentie aan het Veelplegersteam van Bureau Opsporing district Zuid. In de woning van de man aan de Makassarstraat werden honderden illegaal gekopieerde DVDâs en CDâs aangetroffen. Het onderzoeksteam kwam de DVD-piraat op het spoor in een helingsonderzoek en wilde een controle uitvoeren in de woning van de man. Deze gaf echter niet thuis, maar omdat de agenten in de woning licht zagen branden en gestommel hoorden, gingen zij de woning binnen. Daar troffen ze de man aan op het balkon, terwijl hij zijn voorraad illegale DVDâs overzette naar het balkon van de buren.

In de woning werden honderden illegaal gekopieerde dragers en meerdere goederen voor het professioneel kopiëren van DVDâs en CDâs aangetroffen. Al het materieel is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. Stichting BREIN ondersteunt met hun expertise het onderzoeksteam. De verdachte is al in eerdere onderzoeken van de politie Amsterdam-Amstelland aangehouden voor hetzelfde feit. Toen bleek hij in het bezit van enkele honderden illegale DVDâs en CDâs.
Man hitst hond op tegen politie / Tuinbouwstraat (04/04/07)

Dinsdagochtend 3 april is een 45-jarige man in zijn woning aan de Tuinbouwstraat aangehouden nadat hij diverse bedreigingen had geuit naar politieagenten. Ook had de man gedreigd met een houten tafelpoot en zijn hond opgehitst tegen de dienders. De politie was aanwezig op het adres om de deurwaarder assistentie te verlenen. In de woning werd ook een hennepplantage aangetroffen.

Dinsdagochtend rond negen uur assisteerde een inspecteur van politie de gerechtsdeurwaarder om een gerechtelijk vonnis ten uitvoer te brengen. Toen zij zich bij de man op zijn woonadres meldden, weigerde hij de deur te openen en dreigde zijn hond op de ambtenaren af te sturen. Na deze dreiging besloot de inspecteur een hondengeleider ter plaatse te laten komen om de hond eventueel onder controle te brengen.

Rond tien uur besloten de dienders nogmaals te proberen de woning van de man te betreden. Weer weigerde hij de deur te openen, waarna een sleutelmaker de sloten opende. Terwijl de sleutelmaker zijn werk deed, opende de verdachte de voordeur met in zijn handen een houten tafelpoot. Daarmee bedreigde hij de deurwaarder en de politie. Ook hitste hij zijn hond op en gaf hem het bevel de dienders te bijten. Hondengeleiders kregen met moeite de hond onder controle. Zij konden ternauwernood voorkomen dat de hond iemand beet. De verdachte werd aangehouden.

Om het gerechtelijk vonnis ten uitvoer te brengen werd de woning van de man betreden. Hierbij stuitten de dienders op een hennepplantage met een paar honderd planten. Ook werden gedroogde plantenresten en materiaal voor het vervaardigen van hennep aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man bleek illegaal stroom te gebruiken. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt, hij is in verzekering gesteld.