Gemeente 's-Hertogenbosch

04-04-2007
Klassen aan de slag met duurzaamheid in eigen omgeving

De Duurzame Driehoek heeft eind maart aan bijna 190 basisscholen in de gemeente Boxtel, 's-Hertogenbosch, Sint-Oedenrode, Oisterwijk, Oirschot en Eindhoven de actiekrant `NME in elke klas!' bezorgd. De krant biedt concrete handvaten aan klassen om in de eigen schoolomgeving het begrip `duurzaamheid' handen en voeten te geven. De Duurzame Driehoek wil met natuur- en milieueducatie (NME) de betrokkenheid van kinderen bij hun directe woon- en leefomgeving stimuleren.

Actiekrant `NME in elke klas!'
In de krant worden binnen de thema's water, biodiversiteit, energie en mondiaal enkele projecten aangeboden voor de basisschool. Het gaat om bestaande projecten die De Duurzame Driehoek speciaal geselecteerd heeft om de natuur- en milieueducatie te ondersteunen. Dit zijn: Wonderweb, Ontdekpad Kleine Beestjes, Natuurlijk energie!, Watch en Sarah's Wereld. De Duurzame Driehoek streeft ernaar dat minimaal 30% van de scholen aan de slag gaat met één of meer van deze producten.

Het project `Natuur- en milieueducatie in elke klas!' is een project van De Duurzame
Driehoek. Binnen het project treedt het IVN Consulentschap Brabant op als coördinator en wordt samengewerkt met het Milieu Educatief Centrum Eindhoven, het Natuurmuseum Brabant in Tilburg en het Oertijdmuseum de Groene Poort in Boxtel.

De Duurzame Driehoek
De Duurzame Driehoek is een samenwerkingsverband op het gebied van duurzame ontwikkeling tussen 16 gemeentes in de driehoek Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch, twee waterschappen en de Provincie Noord-Brabant.

De doelstellingen van De Duurzame Driehoek zijn: het verminderen van de CO2-uitstoot en de bevordering van de grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten (biodiversiteit). De Duurzame Driehoek probeert deze doelstellingen te bereiken door het uitvoeren van concrete projecten. Eén van die projecten is `Natuur- en milieueducatie in elke klas!'.

Kijk voor meer informatie op http://www.duurzamedriehoek.nl