Gemeente 's-Hertogenbosch

04-04-2007
Wegwijs A2

De komende jaren wordt gewerkt aan de A2 bij 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Weggebruikers krijgen door wegversmallingen, snelheidsbeperkingen en afsluitingen, te maken met langere files en beperkte bereikbaarheid van de regio. Om de overlast tot een minimum te beperken, werken het bedrijfsleven, de overheden en weggebruikers samen aan bereikbaarheid. Het organiseren van slim reizen door een gezamenlijke aanpak.

Foto wegwijsA2

Om de regio's Eindhoven en 's-Hertogenbosch de komende jaren bereikbaar te houden, moet het aantal auto's in de spits met 20% verminderen. Concreet wil dit zeggen dat van de 5000 auto's per uur per richting er 1000 auto's per uur per richting minder moeten rijden in de spits.
Door de inzet van bouwgerelateerde zaken (onder meer door het plaatsen van kijkschermen, minder gebruik van vluchtstroken voor werkzaamheden, inzet extra materieel) en het beter benutten van de weg (betere afstemming verkeerslichten, snelheidsbeperking, omleidingsroutes) wordt de doorstroming bevorderd. Dit levert naar verwachting 10% minder verkeer op de A2 in de spitsen op.
Het Platform Bereikbaarheid Eindhoven-Den Bosch heeft daarnaast een pakket aan maatregelen gepresenteerd dat moet zorgen voor de reductie van nog eens 10% autoverkeer. Deze maatregelen kunt u vinden op http://www.wegwijsA2.nl