Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 4 april

BERGEN OP ZOOM, 4 april 2007

Winkeldieven gaan er vandoor met saxofoon

BERGEN OP ZOOM: Bij een muziekwinkel aan de Blauwehandstraat werd dinsdag aan het eind van de middag een saxofoon gestolen door een man en een vrouw. Terwijl de winkelier in gesprek was met de man, keek de vrouw rond in de winkel. De vrouw droeg een wijde omslagdoek. Direct nadat de twee waren vertrokken merkte de winkelier dat een grijze rechthoekige koffer, met daarin een altsaxofoon uit de winkel was verdwenen. De winkelier deed aangifte van diefstal.

Poging oplichting via overschrijvingsbewijs

STAMPERSGAT: Een 27-jarige vrouw uit Stampersgat heeft aangifte gedaan van poging tot oplichting. Zij had een week geleden een overschrijvingsformulier in de brievenbus van haar bank gedaan. Hierna heeft iemand echter het bedrag en de naam van de begunstigde veranderd. Het bedrag werd niet overgemaakt omdat het rekeningsaldo niet toereikend was, waarna de bank contact opnam met de cliënt. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk is er sprake van hengelen en heeft de dader door te hengelen in de bankbrievenbus het overschrijvingsbewijs er uit gevist en daarna gemanipuleerd. De meeste banken hebben speciale beveiligde brievenbussen voor
betalingsopdrachten.

Politie controleert en bekeurt op Hoogstraat

ROOSENDAAL: Buurtbewoners en winkeliers van de Hoogstraat-Molenstraat en omgeving hebben al geruime tijd last van de vele verkeerd geparkeerde autos door drugstoeristen. De politie controleert regelmatig, maar heeft de afgelopen tijd extra controles ingezet om deze overlast tegen te gaan. Dit blijkt effect te hebben. Op dinsdag 3 april heeft de politie tussen 18.30 en 20.30 uur op de fiets gesurveilleerd in de Hoogstraat-Molenstraat en omgeving. Hierbij werden slechts vier overtredingen vastgesteld: eenmaal voor het parkeren voor een uitrit (Hoogstraat), eenmaal voor het stilstaan bij een stilstaanverbod (Molenstraat), eenmaal parkeren op een invalideparkeerplaats (bij supermarkt), en eenmaal voor afval dumpen op straat (Hoogstraat). De bestuurder van een Belgische personenauto stond geparkeerd in het parkeervak tegenover de coffeeshop in de Hoogstraat en gooide voor het instappen twee lege blikjes op de grond onder zijn auto. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 130 euro.

Politie houdt minderjarige drugstoerist aan na persoonswisseltruc

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens het wijktoezicht op woensdagmiddag rond 16.30 uur een 17-jarige Antwerpse drugstoerist aangehouden in de Molenstraat. Hij had met het identiteitsbewijs van een 18-jarige vriend drugs gekocht bij een coffeeshop.

Deze, eveneens Belgische, vriend stond in een portiek tegenover een coffeeshop op hem te wachten, toen de politie hem aansprak en om zijn identiteitsbewijs vroeg. Deze kon hij niet laten zien omdat een vriend van hem deze bij zich zou hebben. Toen even later de 17-jarige Antwerpenaar uit de coffeeshop kwam bleek deze meer softdrugs bij zich te hebben dan de toegestane hoeveelheid van 5 gram, namelijk 6 gripzakjes met in totaal 16 gram. Hij verklaarde dat hij deze bij verschillende coffeeshops zou hebben gekocht. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van 100 euro die zijn vriend voor hem betaalde. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor, en contact met zijn ouders, is de jongeman in vrijheid gesteld. De beide jongemannen bleken erg op elkaar te lijken zodat de wisseltruc niet bij de beheerder van de coffeeshop is opgevallen.

Beveiliging houdt minderjarige jongen aan voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 17-jarige jongeman uit Roosendaal is woensdagochtend rond 10.20 uur aangehouden in de Roselaar toen hij, zonder te betalen, met een T-shirt een winkel uit wilde lopen. Na verhoor op het bureau mocht hij aan het begin van de middag weer naar huis. Hij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Bestuurster gewond na ongeval

KLUNDERT: De politie kreeg rond 10.45 uur de melding dat er een ongeluk was gebeurd tussen twee autos op de kruising
Vogelweg-Langeweg. Een 60-jarige man uit Rotterdam reed in een bestelbusje over de Vogelweg, in de richting van de Kwartelweg (industrieterrein Moerdijk). Hij stak het kruispunt met de voorrangsweg (Langeweg) over en verleende geen voorrang aan een van rechts naderende auto uit de richting Klundert. Een botsing kon niet meer worden voorkomen. De 24-jarige bestuurster uit Klundert raakte gewond en zat bekneld. Personeel van de ambulance heeft haar in eerste instantie in het voertuig behandeld aan haar verwondingen. De brandweer heeft het dak opengeknipt om het slachtoffer uit de auto te kunnen halen en zo de kans op rug- en of nekklachten te verminderen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Sint Fransiscus ziekenhuis waar zij een nacht ter observatie moet blijven. De auto van het slachtoffer is total-loss verklaard. Bij het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk heeft de politie gebruik gemaakt van videobeelden die van het ongeluk waren gemaakt door het permanente cameratoezicht van industrieterrein Moerdijk. De bestuurder van de bestelbus verklaarde de auto niet gezien te hebben.

Auteur: Andre van den Hul