--------------------------------------------------------------------------
       Zetes levert Duitsland en België landspecifieke biometrische       
          registratieoplossingen voor het BioDev II-visumproject          
--------------------------------------------------------------------------


Brussel, 04/05/2007


· Een strategisch initiatief met als doel de interoperabiliteit van de nationale visumverwerkingssystemen in de EU op basis van biometrische gegevens

· Een duidelijke erkenning van de biometrische expertise van Zetes op de Europese markt

Zetes Industries (Euronext Brussel: ZTS) kondigt met trots aan dat het de BioDev II-contracten kreeg toegewezen voor Duitsland en België, twee EU-lidstaten die deelnemen aan dit uiterst belangrijke project.

BioDev II is een experiment dat wordt gevoerd door zeven EU-lidstaten uit de Schengen-ruimte plus het VK, onder toezicht van de Europese Commissie en met Civipol Conseil in Frankrijk als financieel agent.

De voornaamste bedoeling van het experiment is de ontwikkeling van biometrische registratieoplossingen op maat voor elk van de acht EU-lidstaten, de integratie ervan in de bestaande nationale visumverwerkingssystemen en het testen van de interoperabiliteit. Het onderzoek loopt in elk van de landen gedurende 15 maanden.

Na een bijzonder strenge selectieprocedure door het Europese BioDev II-consortium werd Zetes opgenomen in een uiterst selecte shortlist met erkende leveranciers voor dit project. Op dit moment hebben zowel de Duitse als de Belgische overheid Zetes al gekozen als leverancier van biometrische BioDev II-registratieoplossingen voor visumaanvragers.

De door Zetes geleverde diensten omvatten de levering, implementatie, integratie en technische ondersteuning van landspecifieke biometrische hard- en softwareoplossingen (met vingerafdruk en ICAO-conforme foto's) voor consulaten, grensposten, het centrale AFIS-systeem (in samenwerking met NEC) en beveiligde communicatiesystemen tussen consulaten, grensposten en de nationale visumsystemen.

Ronny Depoortere, Senior VP Zetes PASS (Personal Authentication and Security Services), verwoordt het als volgt: "Hoewel de omvang van BioDev II op financieel vlak eerder bescheiden blijft, is het pilootproject zowel voor de EU-lidstaten als voor Zetes van strategisch belang. Het kan immers bepalend zijn voor de standaard en de interoperabiliteit van biometrische visumverwerkingsoplossingen op Europees niveau. Zetes kan optimaal gebruikmaken van zijn internationale People ID-team van deskundigen, zijn competentiecentrum (PASS), zijn bewezen expertise op het vlak van biometrie en de toonaangevende en vernieuwende registratiesoftware van zijn partner MetaForm. De onderneming beschikt zo over alle troeven om in de EMEA-zone op het vlak van landspecifieke biometrische projecten dezelfde uitmuntende kwaliteit te leveren als momenteel op het vlak van e-ID-projecten gebeurt."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------