Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM HERENIGD MET VAN AMERSFOORT RACING

VLAARDINGEN, 04 APRIL 2007 - Carlo van Dam heeft overeenstemming bereikt met Van Amersfoort Racing en zal in 2007 uitkomen in de ATS Formule 3 Cup. Met zijn overstap maakt de rijder van S-T-A-R-T hernieuwd kennis met het Nederlandse raceteam uit Huizen en gaat komend seizoen voor de felbegeerde titel in de ATS Formule 3 Cup.

In de afgelopen twee jaar kwam Carlo uit voor het Franse team SG Formula en behaalde daarmee veel internationale successen. Nadat de Vlaardinger in 2005 vierde werd in de Eurocup Formule Renault 2.0 (waaronder 4 podiums, 12 top zes finishes en één snelste race ronde), eindigde de Nederlander afgelopen seizoen op de derde plaats in het Europese Formule Renault 2.0 kampioenschap. Met een glansrijke overwinning op Le Mans, 5 podiums en 2 polepositions nam Van Dam definitief afscheid van zijn Europese avonturen in de tweeliter Formule Renault. Van Dam is nu klaar om een volgende stap in zijn autosportcarrière te nemen.

In de afgelopen winterperiode zat de 21-jarige coureur niet stil. De voormalig rijder van het Renault Driver Development Program begon vanaf oktober reeds aan zijn voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en moest hierbij flink aan de bak. Na zijn succesvolle Formule 3 debuut bij Prema Powerteam, maakte hij op het circuit van Oschersleben (Duitsland) hernieuwd kennis met Van Amersfoort Racing. In 2004 begon Van Dam zijn autosportloopbaan bij het gerenommeerde team en won de titel 'beste nieuwkomer' in het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap. Van Dam testte de Formule 3 bolide die afgelopen jaar werd ingezet voor het Duits Formule 3 kampioenschap. In beide testdagen was hij met de Opel-Spiess aangedreven Formule 3 bolide de snelste van het deelnemersveld. Daarna maakte hij nog indruk in de Formule 3 tests op de circuits van Magny-Cours (Signature Plus) en Vallelunga (opnieuw Prema).

Van Dam is na drie jaar terug op het oude nest. Van Amersfoort Racing, het meest succesvolle raceteam uit Nederland, keerde vorig jaar na een afwezigheid van een jaar terug in de Recaro Formule 3 Cup. Frits van Amersfoort, die inmiddels meer dan dertig jaar het autosportvirus met zich meedraagt, kende reeds vele successen in de Formule 3. Zo won hij met Bas Leinders het Formule 3 kampioenschap in 1998, terwijl Christijan Albers in zijn debuutjaar twee races achter zijn naam schreef. Ook namen als Jos Verstappen en Tom Coronel hebben bij Van Amersfoort Racing de fijne kneepjes van het vak geleerd.

De ATS F3 Cup bestaat uit 9 raceweekenden, veelal verreden op de bekende Duitse circuits. Het kampioenschap zal ook tweemaal een bezoek brengen aan het TT-circuit in Assen. Met het Amerikaanse Champ Car evenement en de populaire Rizla Racing Days zullen dit jaar ook direct de hoogtepunten van het seizoen zijn.

Teammanager FRITS VAN AMERSFOORT: "Ik ben erg blij dat Carlo opnieuw wordt herenigd met ons team. In de afgelopen jaren heb ik Carlo nadrukkelijk gevolgd en liet hij in de wintertest met de Formule 3 wagen een bijzonder goede indruk achter. Ik ben erg verheugd dat we samen verder kunnen bouwen aan een succesvolle samenwerking. Met zijn enorme ervaring is Carlo een absolute titelkandidaat voor de ATS F3 Cup!"

CARLO VAN DAM: "Ik ben blij dat ik weer de kleuren van Van Amersfoort Racing mag verdedigen. De keuze om de overstap te maken van de Formule Renault 2.0 naar de ATS Formule 3 Cup was voor mij een logische. Na twee goede seizoenen in de Eurocup Formule Renault 2.0 wil ik hogerop en daar is de Formule 3 de beste klasse voor. Met de juiste inzet en toewijding weet ik zeker dat ik samen met het team mee ga doen om de hoofdprijzen. Dankzij de steun van Stichting S-T-A-R-T en mijn sponsoren Legamaster, Dealmakers, FlexWorx!, Impress, Dorzo Vlaardingen, Texim-Europe en Powerball Europe krijg ik de kans om mij te bewijzen en zal deze met beide handen aanpakken. Tenslotte zal ik binnenkort nog meer nieuws onthullen over mijn autosportambities. Het nieuwe seizoen beloofd in ieder geval bijzonder interessant te gaan worden!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).