All in Care Thuiszorg zet het mes in de zorgkosten


DEN HAAG, 20070404 -- Sinds 2003 tracht de overheid concurrentie tussen de verschillende thuiszorgorganisaties te bevorderen. Toch is dat nog nauwelijks te merken aan de tarieven die Voor PGB zorg en particuliere zorg betaald moeten worden. All in Care wil daar wat aan doen en heeft het mes gezet in de tarieven en geeft zelfs een laagste-prijs-garantie.

De heer Madjid van All in Care Thuiszorg uit Den Haag legt uit: Bij het boodschappen doen let men op de kleintjes, men koopt steeds vaker een huismerk in plaats van een A-merk. De verwarming wordt vaak een graadje lager gezet om geld uit te sparen en het licht laat men ook niet onnodig branden. Waarom neemt men dan thuiszorg van de eerste de beste aanbieder die men tegenkomt? Uiteindelijk betekent een lagere prijs dat voor hetzelfde geld meer uren zorg kunnen worden ingekocht.

Een deel van het probleem ligt daarin dat met name veel ouderen er geen idee van hebben dat ze überhaupt mogen kiezen. Vroeger was er natuurlijk ook maar één thuiszorg, Die situatie is inmiddels al enige jaren gewijzigd en de tijd van het Groene Kruis ligt ver achter ons.

Geen bemiddelingsbureau
Veel mensen denken ook dat alleen de oude organisaties echte thuiszorgorganisaties zijn. Niets is minder waar. Wat wel zo is, is dat er bemiddelingsbureaus zijn en echte thuiszorgorganisaties. Wat is het verschil? Een thuiszorgorganisatie is een officieel toegelaten instelling die gecontroleerd wordt door het zorgkantoor en Staatstoezicht op de Volksgezondheid. Alleen zo'n instelling kan Zorg in Natura leveren. Wanneer een organisatie alleen PGB zorg kan bemiddelen, heeft u te maken met een bemiddelingsbureau. All in Care is een thuiszorgorganisatie.

Overheidscontrole
Bemiddelingsbureaus worden over het algemeen niet gecontroleerd door de overheid en zijn ook niet verantwoordelijk voor de uitvoer van het werk. Die verantwoordelijkheid ligt bij de hulpverlener. De meeste bemiddelingsbureaus letten overigens wel goed op de diploma's van hun freelancers, maar kunnen niet meer doen dan dat. Er zijn trouwens een aantal bureaus waar men echt absurd hoge prijzen rekent.

Een officieel toegelaten thuiszorgorganisatie als All in Care wordt wel gecontroleerd door de overheid en is ook direct aanspreekbaar over de kwaliteit van de zorg. De hulpverleners werken onder verantwoording van de organisatie en die kan dan ook de kwaliteit garanderen. Voor de consument geeft dat veel meer zekerheid. Alleen toegelaten instellingen kunnen een kwaliteitsgarantie afgeven.

Mensen met een Persoonsgebonden Budget mogen zelf weten waar ze hun zorg inkopen. Zorg inkopen bij een officieel toegelaten thuiszorgorganisatie geeft de zekerheid dat u uitsluitend geholpen wordt door gekwalificeerde hulpverleners en dat die kwaliteit gecontroleerd wordt door de overheid en het zorgkantoor.

Prijs en kwaliteit
Bij All in Care houden we er rekening mee dat het voor onze cliënten niet alleen belangrijk is goede zorg te krijgen, maar vooral ook voldoende zorg. Wij vinden dat houders van een persoonsgebonden budget en particuliere zorgvragers niet teveel moeten betalen voor hun zorg. Goede zorg en lage prijzen kunnen heel goed hand in hand gaan. Daar gaan wij voor. En mocht blijken dat een collega-organisatie uit ons werkgebied een lagere prijs hanteert? Dan betalen wij het verschil terug! Het moet dan wel gaan om exact dezelfde zorg door personeel met de juiste kwalificaties.

All in Care biedt voor groot Den Haag Gespecialiseerde Verpleging, Gewone Verpleging, Persoonlijke Verzorging, Ondersteunende Begeleiding, Activerende Begeleiding en Huishoudelijke Verzorging. Huishoudelijke Verzorging in Natura wordt alleen geboden in de Gemeente Den Haag.





All in Care