BI specialist NewFrontiers breidt zich internationaal uit


Door de toegenomen vraag naar haar eigen enterprise reporting oplossing "QuickStart voor SAP" investeert het bedrijf in uitbreiding naar andere Europese landen

NIEUWEGEIN, 20070404 -- NewFrontiers, specialist op het gebied van Business Intelligence oplossingen voor SAP en Siebel, kondigt aan haar activiteiten internationaal uit te breiden als antwoord op de groeiende vraag naar haar eigen enterprise reporting oplossing, de NewFrontiers QuickStart. Een investering die wordt gebruikt om vestigingen in de UK en in Duitsland operationeel te maken, zodat vanuit de UK-vestiging de landen UK, Ierland, Scandinavie, Midden-Oosten en Zuid-Afrika en vanuit de Duitsland-vestiging de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tjechië, Polen en Hongarije kunnen worden bediend. Voor einde 2007 staat gepland de activiteiten naar nog andere Europese en de Noord-Amerikaanse markt uit te breiden.

De QuickStart voor SAP had zijn eerste release in juni 2006, is volledig gebaseerd op standaard Oracle technologie en verder mede tot stand gekomen na een gezamenlijk ontwikkeling van NewFrontiers en Oracle aan de connectie naar SAP R3. De QuickStart combineert Database 10g, Fusion Middleware (OWB), Oracle BI en een voorgedefinieerde content voor alle SAP modules. Deze intelligente content komt voort uit 8 jaar ervaring in het implementeren van Business Intelligence oplossingen voor SAP klanten. De QuickStart is verder uitgebreid met het IBM pSeries platform, om het mogelijk te maken een daadwerkelijke plug-and-play oplossing te kunnen aanbieden. De QuickStart biedt significante besparingen in zowel tijd als kosten in vergelijking met andere oplossingen in de markt voor SAP, vanaf de initiële installatie tot iedere volgende fase in een project door het gebruik van open standaarden, zonder dat dit de specifieke kennis van SAP ontwikkelaars vraagt.

"Op basis van onze ervaringen hebben wij de mening dat de gebruikelijke oplossingen in de markt onvoldoende aansluiten op de wensen van onze klanten, welke volgens ons zijn; snelle implementatie, flexibiliteit m.b.t. veranderende omstandigheden, heterogeniteit bij het combineren van meerdere databronnen in één oplossing en dit alles tegen de laagst mogelijke kosten" zegt Patrick Teunissen, algemeen directeur NewFrontiers. "Door de toenemende vraag naar onze oplossing buiten de Benelux, investeren wij in een internationale verkoop en dienstverlenende organisatie om nieuwe klanten lokaal en optimaal te kunnen bedienen."

Over NewFrontiers
NewFrontiers is een zelfstandige onderneming, opgericht in 1999 als consultancy bedrijf voor Business Intelligence voor ERP klanten. Het is juist deze combinatie (BI en ERP expertise) die de dienstverlening van NewFrontiers uniek maakt in de markt. Er is vele jaren ervaring opgedaan in BI consultancy projecten voor SAP hetgeen heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de enterprise management reporting oplossing "QuickStart voor SAP". Het bedrijf heeft meer dan 30 projecten gedaan waaronder Shell, Unilever, Epson, Bridgestone, Hunter Douglas en Tommy Hilfiger. NewFrontiers heeft een samenwerkingsverbanden met zowel Oracle als IBM.





Ingezonden persbericht