Aedes

Themadagen Project!mpuls april 2007

23 januari 2007

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten organiseren (VNG) in april 2007 vier Project!mpulsthemadagen. Tijdens deze dagen staat de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) centraal.

Zoals de invulling van de regierol van de gemeente en de rolverdeling tussen de verschillende partijen. Ook de spanningen tussen gebiedsgericht werken en aanbesteden, tussen samenwerken en concurreren en tussen langdurige betrokkenheid en kortlopende afspraken komen aan de orde. Aandacht krijgt ook de rolopvatting van corporaties en de ontwikkeling van woonvisies.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in opdracht van de brancheorganisaties Aedes, ActiZ en MOgroep. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de RIBW Alliantie zijn bij de voorbereiding betrokken.

Het programma bestaat uit drie ronden van parallelle sessies en een plenair debat. In dit debat geven een aantal wethouders aan hoe zij de geschetste dilemma's beoordelen. Tijdens de dag wordt extra ingezet op ontmoeting en uitwisseling tussen de verschillende partijen.

Data en plaatsen


-
donderdag 5 april 2007 Leiden


-
woensdag 11 april 2007 Eindhoven


-
donderdag 12 april 2007 Assen


-
woensdag 18 april 2007 Nieuwegein