Wageningen Universiteit

Obesitas

5 apr 2007 20:00 - 5 apr 2007 22:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Studium Generale Lawickse Allee 13, Wageningen
Organisatie: Studium Generale

De sterke toename van obesitas en overgewicht onder volwassenen, maar vooral ook kinderen, wordt gezien als een van de grootste bedreigingen van de volksgezondheid. Cliché daarbij is, dat mensen met overgewicht zichzelf gewoon beter in bedwang moeten houden.

Maar het wordt steeds duidelijker, dat dat hooguit ten dele waar is. Professor Adan gaat in op de rol van de hogere en lagere hersenen, en de manier waarop fysiologie en gedrag elkaar beïnvloeden bij deze aandoening. Van daaruit onderneemt hij een uitstapje riching âvrije wilâ, en dus de vraag, in hoeverre mensen met obesitas âdaar zelf iets aan kunnen doenâ.

De lezing wordt gegeven door prof. dr.Roger Adan, hoogleraar Moleculaire Farmacologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast is hij verbonden aan het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Studium Generale thema âLichaam en geestâ
âLichaam en geestâ is het los-vaste thema van een serie lezingen, die je tot de zomervakantie ongeveer maandelijks bij Studium Generale kunt bezoeken.
De ingewikkelde wisselwerking tussen lichaam en geest houdt de mensheid al eeuwen lang bezig, maar juist de laatste jaren nemen de wetenschappelijke inzichten op dit terrein snel toe. We benaderen het thema vanuit verschillende heel concrete onderwerpen. Daarbij gaan we de vraag, of die scheiding nog wel houdbaar is, natuurlijk niet uit de weg.

Â




Zie het origineel
Site Studium Generale
Contact
Info
Adri.Bolt@wur.nl
» meer Contact