Gemeente Coevorden

Gratis bioscoopbezoek voor scholieren

Coevordenaren met korting naar klimaatfilm Al Gore

Scholieren in de hoogste klassen van het Esdal College en De Nieuwe Veste kunnen gratis naar de film `An inconvenient truth' van Al Gore in bioscoop Utopolis in Emmen. De gemeente Coevorden bekostigt het bioscoopkaartje voor deze leerlingen. De film draait daar van donderdag 5 tot en met donderdag 12 april. Daarnaast biedt de gemeente in samenwerking met de bioscoop alle inwoners de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs deze documentaire te gaan zien.

Over de film

An inconvenient truth, geregisseerd door Davis Guggenheim, is een film over klimaatverandering. De film was het grote succes op het Sundance Filmfestival en kreeg vorige week een Oscar voor de beste documentaire van 2006. Voormalig vice-president van de Verenigde Staten Al Gore legt in de film mythen en misverstanden bloot over de opwarming van de aarde. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat wij als gewone burgers kunnen doen aan wat hij het `planetaire noodgeval' noemt. Voor het te laat is. In de film wordt de wetenschap over het broeikaseffect vermengd met de persoonlijke geschiedenis van Al Gore. De harde feiten en voorspellingen worden afgewisseld met zijn persoonlijke levenservaringen.

Bewustwording

De gemeente Coevorden vindt het belangrijk dat ook de inwoners en de jeugd bewust worden van de feiten en voorspellingen over ons klimaat. De gemeente Coevorden heeft ook een klimaatbeleidsplan. Een van de doelstellingen in het beleidsplan is de inwoners van de gemeente bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak om uitstoot van broeikassen te verminderen. Volgens het college draagt het bezoeken van de film hieraan bij. Het college wil daarom stimuleren dat zoveel mogelijk mensen deze film bezoeken. De gemeente neemt de kosten van het bezoek van de film door de scholen voor haar rekening.

Korting voor inwoners

Utopolis biedt de inwoners van onder andere de gemeente Coevorden de mogelijkheid om de film tegen een gereduceerd tarief van EUR 5 (normaal kost een kaartje EUR 8) te bekijken. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kunt u aan de kassa melden dat u inwoner van de gemeente Coevorden bent en geldt voor u het gereduceerde tarief..

Meer informatie over de film is te vinden op www.inconvenienttruth.nl en www.climatecrisis.net .