Ingezonden persbericht


----------

donderdag 22 maart 2007

JAZZ-LINK at WaterFront in samenwerking met Jazz International Rotterdam

met THE FIVE ACES (UK) + LEFTIES SOUL CONNECTION

Jazz International Rotterdam is een zogenaamd netwerkpodium zonder vaste locatie. Zij verzorgt brede Jazzprogrammering op Rotterdamse podia als Lantaren/Venster, De Evenaar en De Doelen, waar ook jaarlijks het Festival Jazz International Rotterdam plaatsvindt.

Omdat de JIR daarnaast zocht naar een podium waar jeugd en jongeren goed bereikt kunnen worden, is er sinds september 2005 een samenwerking met WaterFront tot stand gekomen in de vorm van een reeks concerten. Deze serie is getiteld Jazz-Link at WaterFront. De programmeurs trachten in dit project een impuls te geven aan de cross-overs tussen Jazz en Popmuziek. Fusion/Jazzrock en Funkjazz/Groove of 'Souljazz', 'Rockjazz' of andere door Jazz beïnvloedde stromingen binnen de populaire muziek zullen hierbij voor het voetlicht komen. Met het programma Jazz-Link at WaterFront wordt er gestreefd een jong publiek te confronteren met en te interesseren in jazz en bloot te leggen hoe die hoofdrichting de hedendaagse popmuziek beïnvloed heeft en nog steeds beïnvloedt. Op elke uitvoering treden twee groepen op. Eén popgroep wiens oeuvre is geworteld in Jazz, gekoppeld aan een groep jonge muzikanten die Moderne Jazz speelt.

The Five Aces uit Glasgow toerden tot voor kort nog de wereld rond onder de naam The Boogaloo Investigators. Een rudimentaire stap richting Souljazz en Rhythm'n'Blues bracht de noodzakelijke naamsverandering met zich mee. De Schotten brachten zojuist hun debuutlangspeler Dynamighty! uit, een plaat vol invloeden van grootheden als Jimmy McGriff, Booker T & The MG's, Georgie Fame & The Blue Flames en Zoot Money's Big Roll Band. Het zal u niet verwonderen dat The Five Aces met hun warme Hammond-sound uitermate geliefd zijn in de internationale mod-scene. "Rauw" is een geschikte term om het oeuvre van Lefties Soul Connection te omschrijven. Het Amsterdamse kwartet maakt evenals The Five Aces nadrukkelijk gebruik van een scheurend Hammond-orgel. Lefties Soul Connection is zwaar beïnvloed door het ritmische New Orleans-geluid van The Meters, evenals door vele obscure Funk- en Souljazz-bands uit de late jaren zestig en vroege jaren zeventig. Het door Melting Pot uitgebrachte debuutalbum Hutspot wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Neerlands grootste independent-label Excelsior. Om in goed verstaanbaar polderjargon van een OOR-scribent te blijven: Lefties Soul Connection is een kruising van zZz met The Swinging Soulmachine. En omdat het daags na deze Jazz-Link uitslapen is op Goede Vrijdag, staan oeuvre-specialisten Señor Alberto en Dandy Dave! achter de draaitafels.

Datum: donderdag 5 april 2007
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 8,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.thefiveaces.com / www.leftiessoulconnection.com

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------