Gemeente Spijkenisse


Milieu Huis laat kinderen in de grond wroeten

23 maart 2007

Mo-Mo
Donderdag 5 april gaat de nieuwste tentoonstelling van het Milieu Huis 'Op reis met Mo-Mo' van start. 'Op reis met Mo-Mo' is speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Kinderen gaan op reis in de grond met Mo-Mo de mol. Bij de ingang ontdekken ze de voetsporen van Mo-Mo. Ze zingen het `bodemlied' en doen een helm met een lampje op. Zo kunnen ze zien waar ze lopen. Door een 'echte' mollengang komen de kinderen 'onder de grond' terecht.

Wethouder Marjolijne Lewis opent op 5 april om 9.00 uur deze bijzondere tentoonstelling samen met kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool de Piramide.

Aan de hand van allerlei spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteiten ontdekken de kinderen van alles over de vriendjes van de mol, ondergrondse gangen, zand en stenen en het mollenleven. Zo kunnen ze een dierendomino leggen, met hun blote voeten door verschillende soorten grond lopen en Mo-Mo helpen zijn worm te vangen. Daarnaast is er een knusse leeshoek met tal van bodemboeken en zijn er kleurplaten om zelf te kleuren.

De tentoonstelling is gratis en van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 te bezoeken. 's Morgens komen de scholen op bezoek. De tentoonstelling duurt tot eind juni.
Interne links
Milieu Huis