Ingezonden persbericht


Kamerkoor Maastricht houdt traditie in ere met Johannes Passion van J.S.BACH

Donderdag 5 april om 20.00 uur inde St Norbertuskerk, Dageraadsplein, Antwerpen, België

Goede Vrijdag 6 april om 15.00 uur in de St. Janskerk, Vrijthof, Maastricht

De uitvoeringen van de Johannes Passion door Kamerkoor Maastricht (Camera Musica Mosana), kennen een lange traditie. Het is elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis. Voor wie goed leest, luistert of zingt, is er steeds weer iets nieuws te ontdekken in dit schitterende werk. Dit jaar wordt de Johannes Passion meerdere malen uitgevoerd: op Witte donderdag 5 april om 20.00 uur in de Norbertuskerk,op het Dageraadsplein in Antwerpen en op Goede Vrijdag 6 april om 15.00 uur in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht.

Dirigent Ludo Claesen laat zich bij zijn ontdekkingen leiden door de akkoorden, harmonieën en polyfonie. Telkens weer komt hij samenklanken tegen die voorgaande keren wellicht onderbelicht zijn gebleven en die een nieuw licht werpen op de tekst, een nieuwe intensiteit verlenen aan de woorden die ze dragen. Hoe pregnant de tekst ook mag zijn, voor Ludo Claesen is het duidelijk dat de passie van Bach bij de muziek begint en eindigt. Hij zal de laatste zijn om zich te wagen aan een zoveelste verklaring voor de onaardse schoonheid van Bach's muziek, maar hij beaamt dat er geen andere muziek is die zo compleet is: de stijl subliem beheerst, het hart zuiver geraakt.

Om de intensiteit van Bach's harmonieën te benadrukken laat Kamerkoor Maastricht zich begeleiden door een orkest in kamerbezetting: van elk instrument is er slechts één. Zo ligt de nadruk niet op de instrumenten, maar op de samenklank van de verschillende stemmen. In een zo groot mogelijke transparantie komt het muzikale bouwwerk zo het beste tot zijn recht.

U kunt de Johannes Passion beluisteren op:

Donderdag 5 april om 20.00 uur in de St Norbertuskerk, Dageraadsplein, Antwerpen, België

Goede Vrijdag 6 april om 15.00 uur in de St. Janskerk, Vrijthof, Maastricht (live CD-opname)

Entree: E 19,50; met passenkorting: E 18,00, studenten en CKV E 12,00 Kaartverkoop en reserveringen concert Maastricht via de UITBALIE: tel. 043-350 5555 of via info@kamerkoormaastricht.nl

Kaartverkoop en reserveringen concert Antwerpen via FNAC: tel. 0900-00600 of via www.fnac.be

Solisten:
Evangelist Jan Caals
Christus Dirk Snellings
Sopraan Claudia Couwenbergh
Altus Marnix De Cat
Tenor Hand van Dijk
Bas Lieven Termont
Continuo Remy Syrier

Meer informatie?
www.kamerkoormaastricht.nl

of bel met:
Annepeet Canisius - voorzitter en concertorganisator 06-480 14 557

---- --