Gemeente Maassluis

Uitbreiding schil Koningshof in inspraak

Vanaf 5 april 2007 ligt een voorlopig schetsontwerp voor een uitbreiding bij het multifunctioneel centrum Koningshof in Maassluis ter inzage voor belangstellenden. Tijdens deze inspraakperiode van twee weken kunnen belangstellenden hun mening geven over het plan. Vervolgens besluit het college van burgemeester en wethouders of, en onder welke voorwaarden, een vrijstellingsprocedure volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening zal worden opgestart om de bouw mogelijk te maken.

Het plan behelst een uitbreiding aan het multifunctioneel centrum Koningshof, de zogenaamde schil, en is gelegen aan het Lepelaarplantsoen op de hoek met de Uiverlaan. Het gaat om een stuk nieuwbouw aan de grote zaal van de Koningshof, bestaande uit wooneenheden voor mensen met een lichte en/of verstandelijke handicap en twee algemene commerciële ruimten.

Informatieavond

Voordat de inspraakprocedure van start gaat, is er op woensdagavond 4 april 2007 vanaf 20.00 uur een informatieavond over het schetsontwerp in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Tijdens deze avond wordt het plan toegelicht en bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen over het plan. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, van 5 tot en met 18 april, kan iedereen zijn of haar mening over het schetsplan kenbaar maken. Let wel: het gaat nog niet om een uitgewerkt plan, maar om een schetsontwerp. De gemeente Maassluis hecht er echter waarde aan om nu al de reacties van omwonenden te peilen, voordat een besluit wordt genomen om al dan niet verder te gaan met de uitwerking van dit bouwplan. Reacties kunnen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Maassluis, postbus 55, 3140 AB Maassluis.

Ook het indienen van mondelinge reacties is mogelijk. Hiervoor moet tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, een telefonische afspraak gemaakt worden via de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis, telefoonnummer 010-593 1780.