Gemeente Woerden

Bijeenkomst Kamerikse Wetering

Op 5 april is er een openbare bijeenkomst over de resultaten van de baggerproef in de Kamerikse Wetering. U bent van harte uitgenodigd. De gemeente hoopt dat dit gesprek met de inwoners van Kamerik leidt tot het hernieuwd oppakken van dit project. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Huidige situatie
Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat de baggerproef in de Kamerikse Wetering is stopgezet. Er bleek geen draagvlak te zijn voor het verder uitbaggeren van de wetering op de wijze zoals die het hoogheemraadschap en de gemeente voor ogen stond. Wel is toen een proefstuk over een lengte van 60 meter afgemaakt.

Sindsdien is aan de situatie niets veranderd. De smalle bermen zijn onveilig en het uitbaggeren van de Kamerikse Wetering wordt door het hoogheemraadschap nog steeds zeer wenselijk geacht. De gemeente wil de handschoen weer oppakken.

In gesprek met bewoners
Voor er nieuwe plannen gemaakt worden gaat de gemeente in gesprek met de inwoners van Kamerik over de resultaten van het proefstuk. De belangrijkste vraag zal zijn: kan de gemeente op basis van deze resultaten voortgaan met het project en in samenwerking met het hoogheemraadschap een nieuwe planning opstellen?

De bijeenkomst is op donderdagmiddag 5 april van 15.00 - 17.00 uur, in de Schulenburg in Kamerik. U bent van harte welkom.

Proefstuk bekijken?
Het is raadzaam voorafgaand aan de bijeenkomst een kijkje te nemen bij het proefstuk. Het proefstuk vindt u aan de Kamerikse Wetering tussen huisnummer 189 en de Lange Meentweg.

Wethouder Groeneweg zal samen met een aantal genodigden op 5 april om 14.15 uur het proefstuk bekijken. Het gezelschap vertrekt daarna gezamenlijk naar de bijeenkomst.