Ingezonden persbericht


Kennisatelier in Rotterdam: Voedselbanken - nut of noodzaak?

Kennisatelier donderdag 5 april - 13.00 uur

DEN HAAG, 28 maart 2007 - Begonnen als een kleinschalig project vanuit een huiskamer in Rotterdam Zuid heeft de voedselbank zich de afgelopen twee jaar doorontwikkeld tot een landelijke organisatie. Zijn de voedselbanken een teken van een tekortschietend armoedebeleid of is het een vorm van welkome particuliere initiatieven? Het Nicis Institute onderzoekt deze vragen tijdens een kennisatelier in Rotterdam.

Het kennisatelier geeft de deelnemers inzicht in wat er nodig is voor een succesvol armoedebeleid. Clara Sies, voorzitter van de landelijke organisatie voor voedselbanken is één van de inleiders. Aandacht is er ook voor het onderzoek Inventarisatie Armoedebeleid G27, uigevoerd door het SGBO in opdracht van de G27. Daarnaast wordt tijdens workshops dieper ingegaan op het armoedebeleid.

Dit kennisatelier is bedoeld voor beleidsmakers en beslissers in gemeenten en bij departementen en maatschappelijke organisaties die kennis over het armoedebeleid willen halen en delen.

Programma Kennisatelier
12:15 - 13:00 Inloop en aanmelding met broodje
13:00 - 14:00 Plenair gedeelte met o.a. Clara Sies, Stichting Voedselbanken Nederland 14:15 - 15:45 Workshops over gemeentelijk armoedebeleid 15:45 - 16:15 Plenaire terugkoppeling

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Apothekersdijk 33a
2312 DD Leiden

Noot voor de redactie /