Gemeente Gennep


Persberichten

Bouw sociaal-culturele voorzieningen van start

Bouw sociaal-culturele voorzieningen in Gennep officieel van start

Op donderdag 5 april a.s. vindt het officiële startschot plaats van de nieuw- en verbouw van diverse sociaal-culturele voorzieningen in Gennep. Wethouder Mariet Seegers zal om 14.30 uur het eerste beton storten voor de vloer van de nieuwe jongerenaccommodatie.

De Gennepse gemeenteraad heeft besloten om geld beschikbaar te stellen voor de nieuw- en verbouw van een aantal sociaal-culturele voorzieningen in de gemeente. Eén van deze voorzieningen is de nieuwe jongerenaccommodatie, die wordt gerealiseerd in wijkcentrum 't Hökske. Enkele faciliteiten in dit gebouw krijgen een opknapbeurt. Daarnaast komt er een extra zaaltje, dat volledig geïsoleerd wordt zodat jongeren er muziek kunnen maken zonder overlast voor de buurt te veroorzaken.

Multifunctionele ruimtes
Tegelijkertijd wordt ook de grote zaal van Pica Mare verbouwd tot een multifunctionele zaal die ruimte biedt voor verenigingen en evenementen. Volgens de huidige planning kan de nieuwe zaal in het najaar in gebruik worden genomen. Dat geldt ook voor de nieuwe studio waar de Lokale Omroep wordt gehuisvest.
De derde voorziening waar de komende periode aan wordt gewerkt is een nieuw, multifunctioneel gebouw tussen de basisscholen Elckerlyck en De Piramide. Na de zomervakantie kunnen de twee basisscholen gebruik gaan maken van de lokalen in het nieuwe gebouw. Buiten de lesuren kan cultuurkoepel Meander er terecht voor het aanbieden van kunstzinnig onderwijs.

Met de nieuw- en verbouwactiviteiten beoogt de gemeente een flinke impuls te geven aan het niveau van de sociaal-culturele voorzieningen in Gennep.


---

_____