Persuitnodiging Politieacademie: Internationale ME-oefening


03.04.2007 / 11:38 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Politieacademie

Politieacademie

Persuitnodiging Politieacademie: Grootschalige oefening Nederlandse en Belgische ME.

Op donderdagochtend 5 april vindt op de Politieacademie, locatie Ossendrecht, een grootschalige, internationale ME-oefening plaats met Belgische en Nederlandse politiemensen. De oefening wordt georganiseerd in het kader van het Beneluxverdrag waarin grensoverschrijdend politieoptreden binnen de Benelux is geregeld.

De oefening op 5 april verloopt aan de hand van reële praktijksituaties waarbij sprake is van verstoring van de openbare orde. Er is een oefening waarbij Belgische en Nederlandse ME gezamenlijk een groep voetbalsupporters in en uit een trein begeleiden. Ook worden in het oefendorp situaties nagebootst waarbij de ME-pelotons gezamenlijk barricades moeten verwijderen en een wijk moeten ontruimen.

De oefening vindt plaats op het omvangrijke oefenterrein van de Politieacademie in Ossendrecht. Tijdens de oefening kunnen eenheden AE, Bratra, beredenen en de waterwerper uit beide landen worden ingezet.

De Politieacademie organiseert deze oefening in samenwerking met de Belgische Federale Politie, het korps Limburg-Zuid, het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), het Ministerie van Binnenlandse Zaken, KLPD/Dinpol en de Nederlandse Ambassaderaad politiële en justitiële samenwerking.

Het Beneluxverdrag, dat sinds 1 juli 2006 van kracht is, stelt de politie in staat grensoverschrijdende criminaliteit en verstoring van de openbare orde in de Benelux te kunnen bestrijden. Het betekent ook dat in overleg met België en Luxemburg Nederlandse politiemensen in de Benelux kunnen worden ingezet. Om het verdrag zo zorgvuldig en effectief mogelijk uit te voeren, zijn gezamenlijke oefeningen als die op 5 april noodzakelijk.


---
De media zijn welkom op de Politieacademie, locatie Ossendrecht Pannenhoef 19
4641 ST Ossendrecht

Ontvangst 9.00 - 9.15 uur (s.v.p. uiterlijk 9.15 uur aanwezig ivm de start van de oefening

De media wordt verzocht zich vooraf aan te melden via e-mail: wouter.kniest@politieacademie.nl

Meer informatie:
Politieacademie, Communicatie & Marketing
Wouter Kniest 06- 53 313 663