Gemeente Breda

Bezoekerspas Boeimeer wordt omgewisseld

Deze week is in de wijk Boeimeer het gereguleerd parkeren ingevoerd. Veel bewoners die een parkeervergunning hebben aangevraagd hebben ook een bezoekerspas gekregen. Met deze pas kunnen bezoekers van bewoners tegen gereduceerd tarief een parkeerkaartje uit de automaat halen.

Gisteren bleek dat de bezoekerspas van een bewoner niet werkte. Nader onderzoek wees uit dat alle verstrekte bezoekerspassen (circa 300) door een fout in het software-systeem, niet werken.

De gemeente gaat deze en volgende week daarom alle bezoekerspassen persoonlijk omwisselen bij de mensen thuis. Daarover ontvangen alle betrokken bewoners vandaag een brief.

De gemeente biedt daarin haar excuses aan voor de gang van zaken. De gemeente wil ervoor zorgen dat de bewoners toch zo snel mogelijk de bezoekerspas kunnen gebruiken. Daarom gaan medewerkers van het Parkeerbedrijf op donderdag 5 april tussen 12.30 en 17.00 uur en op dinsdag 10 april tussen 16.30 en 21.00 uur persoonlijk bij de bewoners langs om de pas om te wisselen.

Bewoners van Boeimeer kunnen vanaf woensdag 11 april ook langs komen bij de balie Parkeerbedrijf om de pas persoonlijk om te wisselen. Dit kan tussen 08.00 en 14.00 uur en op donderdag van 08.00 tot 20.00 uur.

Bezoekers hoeven overigens niet bang te zijn voor een bekeuring omdat hun pas niet werkt. Totdat de pas is omgewisseld kunnen bezoekers gratis parkeren.

Breda, 3 april 2007