Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Eerbeek - Auto belandt in tuin                            |
Een 30-jarige automobilist uit Amsterdam is op woensdag (04/04) met zijn auto in een tuin aan de Harderwijkerweg beland, nadat hij moest uitwijken voor een 25-jarige automobiliste uit Apeldoorn.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 15.25 uur binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de Amsterdammer schrok van een remmanoeuvre van de Apeldoornse, waarbij zij met de voorkant van haar auto op zijn weghelft terechtkwam. Hierdoor week hij uit, waarna hij tussen een dikke boom en de verkeerslichten de tuin van een woning aan de Harderwijkerweg in reed en vlak voor de woning tot stilstand kwam. Zowel de tuin als de auto liepen schade op.

|     |Zutphen - Auto verliest aanhanger                         |
Een 53-jarige automobiliste uit Zutphen heeft op woensdag (04/04) op de Litauensestraat een aanhanger verloren. De aanhanger botste tegen een aldaar geparkeerde auto.

De politie werd kort na elf uur 's ochtends over het ongeval ingelicht. De vrouw had een aanhanger gehuurd en deze was door een medewerker van het verhuurbedrijf achter haar auto gekoppeld. Toen de vrouw de Litauensestraat opreed merkte zij na enkele meters dat de aanhanger was losgeraakt en tegen een geparkeerde auto tot stilstand was gekomen. De geparkeerde auto liep hierdoor schade op.

|     |Zutphen - Schoorsteenbrand                                |
In een schoorsteen van een woning aan de Braamkamp is op woensdag (04/04) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Enkele slaapkamers en de zolderverdieping rookschade op.

De brand werd omstreeks 08.35 uur bij de politie gemeld. Een voorlopig onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft uitgewezen dat er geen afvoerpijp in het rookkanaal was geplaatst. Door de hitte van de brand scheurden de wanden van het rookkanaal, waardoor de rook ook in enkele slaapkamers en op de zolderverdieping terechtkwam. De bewoners hebben van de brandweer een stookverbod opgelegd gekregen en moeten nu eerst een officieel bedrif in de arm nemen om het rookkanaal goed aan te leggen.

Einde berichten
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --