Politie Flevoland

Snelheid en autogordels

Flevoland, 05-04-2007 o Het VerkeersTeam heeft woensdag controles gehouden op de Ringdijk, de Ibisweg en de Oostvaardersdijk. 17 automobilisten of hun passagiers kregen een bekeuring van 70 euro omdat zij de autogordel niet gebruikten. 18 bestuurders werden met de lasergun betrapt op forse snelheidsoverschrijdingen.

Op de Oostvaardersdijk werd een 59-jarige automobilist uit Lelystad geklokt op 135 km/h waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De bemanning van de videosurveillanceauto klokte woensdag op de Rietweg een 38-jarige automobilist uit Dronten op 135 km/h. Op de Drontermeerdijk werd een 40-jarige automobilist uit Kampen bekeurd voor een snelheid van 130 km/h, terwijl eveneens op de Drontermeerdijk een 44-jarige automobilist uit Doornspijk een gemiddelde snelheid van 172 km/h op de tellers wist te krijgen. De snelheidslimiet op genoemde wegen is 80 km/h en de drie verdachten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

Subjectieve verkeersonveiligheid

Het TSV is woensdag op de Ringdijk in Lelystad na een waarschuwingsperiode van een week - begonnen met het verbaliseren van snelheidsovertreders. Zes automobilisten gingen op de bon, met als hoogste een automobilist, die 53 km/h reed waar 30 is toegestaan.

Op de Diamantweg in Zeewolde werden 3 automobilisten bekeurd, en op de Zuiderzeeweg in Zeewolde 9. De hoogste snelheidsovertreding hier bedroeg 49 km/h waar 30 is toegestaan.