Persberichten stad Utrecht

Utrecht, 05-04-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Rond 21.05 uur kreeg een 55-jarige man uit Utrecht op het 24 Oktoberplein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 400 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd de man naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Mariendaalstraat vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfietsster. Hierbij raakte de bestuursster van de bromfiets gewond.

Omstreeks 14.25 uur kwam een 16-jarig meisjes uit Utrecht met haar bromfiets uit de Johan Roelstraat rijden. Op het moment dat het meisje linksaf de Mariendaalstraat op wilde rijden werd zij aangereden door een 44-jarige automobilist uit Utrecht.

De man had het meisje vermoedelijk door een geparkeerde bestelbus niet zien aankomen. Door de aanrijding raakte het meisje gewond aan haar onderbeen en werd overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie twee personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel had omstreeks 16.35 uur een man en een vrouw in de gaten omdat zij zich verdacht gedroegen. De man probeerde ongezien de beveiligingslabels uit diverse kledingstukken te verwijderen.

Op het moment dat het tweetal de winkel wilde verlaten werden zij aangehouden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de twee een 25-jarige vrouw en 40-jarige man beiden uit Utrecht voor verhoor meegenomen naar het bureau.