Gemeente Gorssel

Opgave Koninklijke Onderscheidingen Koninginnedag 2008

De burgemeester van Lochem stelt inwoners van de gemeente in de gelegenheid een opgave te doen van personen die voorgedragen kunnen worden voor een Koninklijke Onderscheiding. Het gaat hierbij om inwoners die wegens bijzondere verdiensten voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen.

Gedacht wordt bijvoorbeeld aan personen die zich gedurende geruime tijd (in bijvoorbeeld vereniging, kerk of organisatie) op bijzondere wijze hebben ingezet. Daarbij telt hetgeen de betrokkene in een betaalde functie heeft gedaan alleen maar als aanvullend element.

Procedure
De opgave, met een overzicht van activiteiten die betrokkene in de afgelopen jaren heeft verricht, kan tot uiterlijk 13 mei 2007 worden ingediend. Voor de exacte details kunt u het beste eerst contact opnemen met het bestuurssecretariaat, mevrouw D. Bettink. Verzoeken om een Koninklijke Onderscheiding worden in eerste instantie getoetst door de burgemeester die vervolgens een voordracht opstelt. Deze voordracht wordt met tussenkomst van de Commissaris van de Koningin toegezonden aan Hare Majesteit de Koningin.

Waar indienen?
U stuurt uw opgave naar de burgemeester van de gemeente Lochem, postbus 17, 7240 AA Lochem.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de toekenning van de Koninklijke Onderscheidingen kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat, mevrouw D. Bettink, telefoon (0573) 28 92 22.