Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 05-04-2007

Wisseltruc

WOERDEN Een vrouw werd op woensdag 4 april het slachtoffer van een gewelddadige wisseltruc.

Rond 11.45 uur werd een 57-jarige vrouw uit Woerden op het pleintje voor de bibliotheek op de Meulmansweg aangesproken door een man. Hij vroeg of zij geld kon wisselen voor de parkeerautomaat. De vrouw pakte haar portemonnee. Terwijl zij haar portemonnee open had, werd zij door een andere man op haar schouder getikt. Zij draaide zich om, maar voelde dat iemand aan haar portemonnee zat. Zij zag dat dit de eerste man was. Vervolgens kreeg zij een harde duw in haar rug en kwam ten val. Toen zij weer opstond zag zij dat voor meer dan 100,- aan bankbiljetten uit haar portemonnee waren gestolen. De beide mannen gingen er vandoor.

Signalementen:


1) Blanke man van vermoedelijke Slavische afkomst, 35-40 jaar,
1.78 1.85 meter, normaal tot slank postuur, donkerblond kort haar met scheiding links, mager gezicht, blauwe ogen. Hij liep met een licht gebogen rug en sprak gebrekkig Nederlands. Hij droeg een bruin suede kort jack met rits, lichtbruine colltrui, lichtbruine ribcordbroek en zwarte veterschoenen.


2) Blanke man van vermoedelijk Slavische afkomst, 45-58 jaar,
1.70 1.78 meter, gezet postuur, kort donker grijs haar en bovenop beginnend kalend. Ook hij sprak gebrekkig Nederlands. Hij droeg een kort jack, broek en colltrui; alle donkergrijs van kleur en hij had zwarte veterschoenen aan.

Getuigen van de gewelddadige diefstal of mensen die onlangs iets soortgelijks hebben meegemaakt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vermoedelijk frontaal op elkaar

AMSTELHOEK Drie personen raakten op woensdag 4 april gewond bij een vermoedelijk frontale aanrijding tussen twee bromfietsers.

Rond 18.25 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding tussen twee bromscooters op de Mijdrechtse Zuwe achter het daar gelegen benzinestation. Bij de aanrijding zouden meerdere gewonden zijn.

Toen de eerste politiemensen ter plaatse kwamen, was er al een ambulance gearriveerd en door meerdere omstanders werd eerste hulp verleend. Drie jongens bleken gewond te zijn: twee van 16 jaar oud en afkomstig uit Uithoorn en een 17-jarige jongen uit Vinkeveen.

Eén van de 16-jarige jongens was er ogenschijnlijk ernstig aan toe. Hij werd per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. De twee andere slachtoffers werden kort daarna per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Daar alle drie de betrokkenen nog niet konden worden gehoord, kon nog niet met zekerheid worden vastgesteld wat er is gebeurd. Hoogst waarschijnlijk zijn de beide brommers frontaal op elkaar gereden.

De politie zet het onderzoek naar het ongeval voort.

Navigatiesysteem: hier linksaf slaan

WILNIS Een 58-jarige vrouw uit Leiden luisterde op woensdag 4 april iets te goed naar haar navigatiesysteem en raakte gewond.

Rond 15.50 uur reed de Leidse vrouw over de Geerkade, komende uit de richting van Portengen en gaande in de richting van de Provincialeweg N212. Haar nieuwe navigatiesysteem gaf haar voor de kruising met de Provincialeweg N212 aan, dat zij linksaf moest slaan. Dat deed zij vervolgens klakkeloos, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links komende 42-jarige automobilist uit Mijdrecht, met een aanrijding tot gevolg. De Leidse is met hoofd- en nekletsel per ambulance naar het AMC gebracht. Haar auto moest worden weggesleept.

Als een blinde

HARMELEN Op woensdag 4 april deed een automobilist de naam van de weg waar hij overheen reed eer aan: Blindeweg.

Rond 21.00 uur controleerden politiemensen met een lasergun. Zij zagen dat een automobilist met maar liefst een snelheid van 118 km/u over de Blindeweg reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. Gecorrigeerd werd dat een overschrijding van 54 km/u. De automobilist, een 25-jarige man uit Harmelen, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens werden twee andere automobilisten bekeurd, zij reden 99 en 109 km/u.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdagavond 4 april en het beging van de nacht een alcoholcontrole op de op- en afrit van de Rijksweg A12 bij Woerden gehouden. In totaal 138 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken. Twee automobilisten werden bekeurd omdat de APK van hun auto was verlopen.