NMF breidt succesvolle activiteiten in 2007 fors uit


05.04.2007 / 09:58 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nat. muziekinstrumenten fonds

Nat. muziekinstrumenten fonds

NMF breidt succesvolle activiteiten in 2007 fors uit

Amsterdam, 5 april 2007 - Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) breidt haar activiteiten in het komend jaar opnieuw fors uit. Naast de al bestaande samenwerkingen gaat het NMF in 2007 met tenminste drie nieuwe partners werken.


- In samenwerking met de Robeco Zomerconcerten wordt een speciaal NMF-concert tijdens deze succesvolle zomerserie gepresenteerd. Bruikleners van het NMF geven op 26 juli(1) een concert met werken van Brahms.


- Daarnaast organiseert het NMF sinds januari een serie zondagochtendconcerten in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.


- Ook gaat het NMF met ingang van april dit jaar high tea concerten organiseren op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.

Het doel van deze samenwerking is enerzijds podiumervaring te bieden aan bruikleners van het NMF, anderzijds aan donateurs van het NMF te laten zien wat het NMF met het aan de stichting geschonken geld doet. Tenslotte zorgen deze activiteiten voor naamsverbreding van het NMF.

De groeiende hoeveelheid activiteiten van het NMF (van 3 evenementen in 2003 naar 24 in 2006) werpt haar vruchten af. In 2006 werden 39% meer donaties geboekt dan in het beste jaar ooit sinds de oprichting van het NMF. Voor 2007 worden rond de 50 NMF evenementen verwacht op bijzondere locaties door het land.

Het NMF stelt zich ten doel begaafde musici en muziekstudenten een instrument in bruikleen te geven waarmee hun talent volledig ontplooid kan worden. Momenteel spelen ongeveer 350, merendeels jongere musici op een instrument van het NMF. De collectie instrumenten van het NMF behoort daarmee tot de grootste van West-Europa. Jaarlijks doen een kleine 100 musici een beroep op het Fonds om een instrument in bruikleen te kunnen krijgen. Bekende bruikleners van het NMF zijn onder anderen Quirine Viersen en Pieter Wispelwey.

(1) Dit concert op 26/7 is inmiddels uitverkocht.

Inlichtingen: Marcel Schopman schopman@muziekinstrumentenfonds.nl . Manon Veenendaal veenendaal@muziekinstrumentenfonds.nl . 020 - 6 22 12 55 www.muziekinstrumentenfonds.nl