Politie Haaglanden

Persberichten 5 april

Haaglanden, 05-04-2007

Moeite met rijden
Den Haag - Een 51-jarige man uit Den Haag, had woensdag 4 april zichtbaar moeite met autorijden. Surveillerende agenten zagen de automobilist zowel op de President Kennedylaan als op de Johan de Wittlaan langzaam rijden en bochten zeer moeizaam nemen. Bij controle bleek de man 770 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid, te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

13-jarige fietser gewond
Den Haag- Een 13-jarige fietser uit Den Haag raakte woensdag rond 16.00 uur gewond. Een 26-jarige Haagse automobilist zag door de laagstaande zon bij het linksaf slaan de jongen over het hoofd. Door de val brak de fietser zijn been. De automobilist bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis.

30 bekeuringen bij verkeerscontrole
Den Haag - Bij een verkeerscontrole maandagmiddag 2 april op de Middachtenweg werden 200 voertuigen gecontroleerd en kregen 30 bestuurders een bekeuring voor onder andere: geen kinderzitje (1), niet dragen autogordel (5), vervallen APK (2), niet tonen rijbewijs (10), geen keuringsbewijs (2), mobiel bellen (2), negeren rood lid (2).

Snelheidsovertreding van 71 km/u
Den Haag - Een 40-jarige Rotterdammer moest donderdagochtend 5 april rond 05.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van rond de 190 km/u over de A4 reed. Na het uitschrijven van een proces-verbaal nam de bijrijdster het stuur over en kon het stel de reis voortzetten.

Kortsluiting zorgt voor brand
Den Haag - Kortsluiting in een meterkast zorgde voor brand woensdagmiddag rond 14.30 in een woning aan de Bieremallaan. In een razend tempo breidde de brand zich uit. In het pand waren een man, vrouw en een kindje aanwezig. De andere kinderen speelden buiten. De vrouw des huizes, 33 jaar, ademde een behoorlijke hoeveelheid rook in en werd onwel. De man probeerde zijn tweejarige zoon in veiligheid te brengen. Via het raam op de eerste verdieping liet hij het jongetje naar beneden zakken toen een voorbijganger hem te hulp schoot. De vrouw en het kindje zijn ter observatie vervoerd naar een ziekenhuis, waar ze gelukkig snel weer ontslagen werden. De andere gezinsleden zijn door familieleden opgevangen. (De hulpvaardige 16-jarige Rijswijker zal door de politie op een later moment in het zonnetje gezet worden voor zijn accurate optreden)

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - In een woning aan het Anna Blamanplein troffen agenten op donderdag 5 april om 1.00 uur een reeds geoogste hennepkwekerij aan. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor vanwege een inbraakmelding. Zij namen 259 henneptoppen en diverse apparatuur in beslag voor vernietiging.

Zakkenroller op heterdaad betrapt
Den Haag - Op woensdag 4 april om 15.30 uur heeft de politie op het marktterrein aan de Herman Costerstraat een 21-jarige Bulgaarse aangehouden als verdachte van zakkenrollerij. Een 51-jarige Hagenaar liep op dat moment over de markt en hoorde een vrouw gillen dat haar portemonnee was gestolen. De Hagenaar zag dat de verdachte wilde ontkomen. Hij wist de zakkenrolster tegen te houden en droeg haar over aan de politie.

Duur bier
Voorburg Een voor de politie bekende veelpleger nam 4 april omstreeks 16.45 uur 2 blikjes bier mee uit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan zonder af te rekenen. Omdat er niemand in het gangpad liep, dacht de 42-jarige man uit Leidschendam ongezien de blikjes in zijn jaszak te stoppen. Medewerkers van de supermarkt belden de politie die de man meenamen naar het politiebureau. Omdat de Leidschendammer een veelpleger is, moet hij 6 april voorkomen.

Gewond na vechtpartij, twee aanhoudingen.
Voorburg Een 16-jarige jongen uit Rijswijk raakte 4 april om 13.20 gewond toen om 13.20 uur op het Koningin Julianaplein betrokken raakte bij een vechtpartij. Het slachtoffer zou iets geroepen hebben naar een groep jongeren, waarna hij door minstens vijf jongens te grazen werd genomen. Het slachtoffer is tegen zijn hoofd geschopt en geslagen waardoor hij schaafwonden, bloeduitstortingen en een gebroken neus opliep. De politie kon, doordat meerdere getuigen een goed signalement gaven, twee 16-jarige jongens uit Den Haag en Voorburg aanhouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Rijden onder invloed
Pijnacker(Pijnacker-Nootdorp) Een 27-jarige man uit Pijnacker is op donderdag 5 april om 01.30 uur aangehouden op de Noordweg. De man reed daar en werd gecontroleerd. Hij moest een blaastest afleggen en werd hierop aangehouden. Aan het bureau blies de man 800 ug/l. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Bovendien kreeg hij een proces-verbaal voor het onrechtmatig in het bezit hebben van de auto die als gestolen geregistreerd stond.

Moeder en kind gewond na aanrijding
Delft Een 33-jarige vrouw uit Delft fietste met haar éénjarige dochtertje op de Stalpaert van der Wieleweg, in de richting van de Van Miereveltlaan. Een 44-jarige bestuurster van een auto reed op de Van Miereveltlaan in de richting van de Stalpaert van der Wieleweg. De fietster wilde rechtdoor rijden maar werd op de kruising met de Van Miereveltlaan aangereden door een automobilist die af wilde slaan en haar kennelijk niet had gezien. Het gevolg was dat de moeder en kind met de fiets kwamen te vallen waardoor het kind met het hoofd op het wegdek viel. Zowel moeder als dochtertje zijn voor controle meegenomen naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Het kind bleek na controle geen letsel te hebben en is huiswaarts gegaan met een wekadvies en moeder met wat blauwe plekken.

Auto-inbreker aangehouden
Zoetermeer - Twee beveiligingsagenten hebben 4 april rond 21.00 uur een man aan de politie overgedragen die wegliep na een auto-inbraak in de parkeergarage aan het Bovenlangs. De 18-jarige man uit Utrecht rende hard weg toen de beveiligingsmedewerkers hem een aantal vragen wilden stelden over een auto-inbraak die vlak daarvoor had plaatsgevonden. Terwijl de man wegrende, gooide hij een tas met daarin een laptop weg. De beveiligingsmedewerkers wisten de man aan te houden en konden hem overdragen aan politieagenten, die de man meenamen naar het bureau. Daar bleek bij de fouillering dat de man ook de portemonnee van de eigenaar van de auto op zak had waarvan 'hij niet wist hoe die in zijn zak was terecht gekomen'.

Slimmerik?
Zoetermeer - Een 33-jarige man uit Krimpen aan de IJssel dacht waarschijnlijk 'slim' te zijn toen agenten hem op 4 april om 17.30 uur aan de Zilverstraat staande hielden omdat ze hem al bellend zijn auto zagen besturen. Aangezien hij ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, gaf hij een valse naam op. Die naam bleek echter in het politiesyteem gesignaleerd te staan. De politieagenten hielden hem daarop aan. Op het politiebureau bekende de man alles en kreeg hij een proces-verbaal wegens rijden zonder rijbewijs en twee boetes. Eén voor rijdend bellen en één voor het opgeven van een valse naam.