Gemeente Brunssum

Brunssum laat je genieten

`Brunssum laat je genieten'. Zo heet de campagne die de gemeente Brunssum in de eerste week van april 2007 start. Doel van de campagne is om het lokale toeristische aanbod van Brunssum te promoten. De campagne bestaat uit een website (www.brunssumlaatjegenieten.nl) en een kleurrijke folder. Zowel de website als de folders geven een handig overzicht van de toeristische voorzieningen (attracties, hotels, restaurants, evenementen) waardoor de bezoeker in één oogopslag ziet wat een bezoek aan Brunssum te bieden heeft.

brunssumlaatjegenieten

Brunssum is een gemeente met veel mooie plekjes. De Brunssummerheide behoort tot één van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. Het Schutterspark is onlangs opgeknapt en biedt rust en ontspanning voor jong en oud. De voormalige mijnkoloniën van Brunssum worden beschouwd als een zeldzaam gaaf bewaard gebleven cultureel erfgoed dat inmiddels is voorgedragen voor de status van beschermd stads- en dorpsgezicht.

Om de waardevolle plekken in Brunssum beter onder de aandacht van bezoekers te brengen, start de gemeente Brunssum met ingang van het toeristisch seizoen 2007 met een promotiecampagne. `Brunssum laat je genieten' maakt het toeristisch aanbod van Brunssum toegankelijk via een aparte website. De site geeft een overzicht van attracties, evenementen en voorzieningen en heeft de thematische ingangen `Schutterspark', `Evenementen', `Recreatie en sport', Cultuur en Kunst', `Kids' en `Accommodaties en restaurants'. Als aanvulling op de website is er ook een kleurige folder uitgebracht.

trekkoets

Gratis deelname

De website en de folder worden door de gemeente Brunssum aangeboden. De informatie op de site en in de folder is afkomstig van en wordt onderhouden door de deelnemende bedrijven en organisaties. Wethouder Peter Heinen van Economische Zaken roept toeristisch-recreatieve bedrijven in Brunssum op om deel te nemen aan de campagne: "Hoe completer de informatie is in onze campagne, hoe aantrekkelijker en veelzijdiger ons aanbod is, hoe meer bezoekers we trekken. Deelname is simpel. Bedrijven hoeven alleen teksten, foto's en folders aan te leveren, en wij zetten ze in voor onze promotiecampagne."

brunssumerheide1

Bedrijven die aan de campagne willen deelnemen, kunnen zich op de site www.brunssumlaatjegenieten.nl aanmelden. Deelname is gratis.
---