Gemeente Hoorn


Inschrijving Stratenvoetbaltoernooi Bevrijdingsdag nu van start

4 april 2007 - Op Bevrijdingsdag zaterdag 5 mei vindt in de binnenstad een door het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn georganiseerd stratenvoetbaltoernooi plaats. Inschrijven kan tot 20 april.

Horecateams en buurtteams kunnen zich voor dit toernooi inschrijven. Afhankelijk van het aantal teams, komt er zowel op de Roode Steen als het Kerkplein een voetbalboarding te staan.

Het stratenvoetbaltoernooi vloeit voort uit overleg met horecaondernemers in de binnenstad. De bevrijdingskermis van het afgelopen jaar bleek niet echt meer aan te slaan. Daarom is besloten Bevrijdingsdag een sportief karakter te geven in de vorm van het stratenvoetbaltoernooi. Bij de formatie van teams roept het Sportopbouwwerk dan ook de medewerking in van de horecaondernemers en de buurtbewoners. Het is de bedoeling dat zowel buurtteams als horecateams strijden om de titel.

Andere leuke activiteiten Naast het voetbaltoernooi komen er nog andere spectaculaire attracties. Zo is er onder andere een Scream Machine, waarin twee personen zowel voor als achteruit worden geslingerd tot op 10 meter hoogte. Daarnaast is er een Vertical Bike, waarbij deelnemers gezeten op een mountainbike zo snel mogelijk trappen waardoor de mountainbike zich in een opwaartse richting naar de top van een 12 meter hoge mast begeeft. Voor de wat minder grote waaghalzen is er de Spiderclimbing Outdoor Unit, waarbij iedereen met magneethandschoenen en beenbinders kan klimmen als Spiderman. Speciale activiteiten voor de allerkleinsten ontbreken niet: er zijn luchtkussens, een draaimolen en een Circus Convoy-kermistrein.

Inschrijving voetbaltoernooi Er wordt 3 tegen 3 gespeeld, minimaal 1 dame per team. Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. De teams moeten zelf voor een naam en een tenue zorgen. Inschrijven kan door het inschrijfformulier op de internetsite www.sportopbouwwerkhoorn.nl te downloaden en vóór 20 april te sturen naar sportopbouwwerk@hoorn.nl. Inschrijving kost 15 euro per persoon. Dit bedrag moet bij aanvang van het toernooi aan de toernooileiding worden overhandigd.

De activiteiten op het Kerkplein en de Roode Steen gaan van start om 12.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. De lengte van de wedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De finale vindt rond 16.30 uur plaats. Het winnende team ontvangt een wisselbeker, die het jaar daarop kan worden verdedigd.