Gemeente Alkemade


Voortgang bouwrijp maken De Bloemen
05-04-2007
De activiteiten voor het woningbouwplan De Bloemen zijn aan de gang. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Dit betekent dat het terrein geschikt wordt gemaakt om de woningen te kunnen bouwen.

Naast de sloop van de bestaande funderingen, worden de zandlichamen voor de wegen en de riolering aangebracht. Na het afronden van deze werkzaamheden kan er worden gestart met de bouw. Als er geen tegenslagen komen, hoopt Bouwbedrijf Jos Jansen in de week van 7 mei te kunnen starten met het heien van de eerste palen van het project.

Kort voor de oplevering van de woningen zal worden gestart met het woonrijp maken. Dit gebeurt, net als de bouw in fases. Eerst worden alle voorzieningen aangebracht door de verschillende nutsbedrijven en daarna kan gestart worden met het inrichten van de wijk. Verhardingen, wegmeubilair, verlichting, beplantingen en bijzondere voorzieningen zijn elementen die dan aangebracht worden. Het totale project zal vermoedelijk begin 2009 zijn afgerond.

Voor meer informatie over de dagelijkse gang van zaken kunt u contact opnemen met de heren Van Male en/of Van Vliet. Zij zijn dagelijks op het terrein aanwezig en gehuisvest in de directiekeet op het bouwterrein. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer Oldenhof van de gemeente, tel. (071) 332 72 28.