Ministerie van Defensie

ACTUEEL

05-04-2007 08:55

VOORLOPIG LAATSTE HULPAGENTEN OPGELEID IN DEH RAWOD

Hulpagenten worden in Afghanistan onder andere opgeleid door de Koninklijk Marechausse - Archieffoto: Sjoerd Hilckmann, AVDD klik voor vergroting
Instructeurs van de Koninklijke Marechaussee in Deh Rawod hebben wederom 26 hulpagenten voor de Afghan National Auxilary Police getraind. Het gaat om de voorlopig laatste ordebewakers in deze regio.

Met ruim tweehonderd opgeleide ANAPâers hebben de Nederlanders hun opleidingsplafond bereikt. In een later stadium wordt bepaald of het maximum aan op te leiden hulpagenten in Deh Rawod omhoog gaat.

De Afghan National Auxilary Police is in het leven geroepen ter aanvulling van de Afghan National Police. Cursisten krijgen een basistraining van twee weken bestaande uit zowel praktijk- als theorielessen. Zij die de cursus met goed gevolg doorstaan ontvangen een diploma dat recht geeft op het uitvoeren van taken als hulpagent. Tevens geeft de certificering toegang tot de opleiding voor politieagent bij de Afghan National Police.

Leden van de Koninklijke Marechaussee zijn sinds de start van de missie in Uruzgan verantwoordelijk voor de training van ANAP-cursisten in zowel Tarin Kowt als Deh Rawod.