Gemeente Echt-Susteren


Digitaal aanvragen GBA-uittreksel schoolverlaters

Een Uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) is het meest aangevraagde product van gemeenten. Het aanbieden en verstrekken van deze uittreksels via internet, leidt tot besparing van kosten en tijd.

De uittreksels kunnen met behulp van Digi-D via de website van de gemeente worden aangevraagd (bij digitale producten). Scholen in het voortgezet Onderwijs vragen voor de inschrijving van nieuwe leerlingen een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie.

Voor het aanstaande schoolseizoen een mooie gelegenheid om digitaal het uittreksel aan te vragen. Om via internet te kunnen bestellen, heeft u een Digi-D-gebruikersnaam met wachtwoord nodig. Digi-D staat voor `Digitale identiteit'. Het is een systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.

De gemeente Echt-Susteren heeft in mei/juni 2006 voor haar inwoners van 11 jaar en ouder een Digi-D-code aangevraagd. Heeft u echter nog geen Digi-D-gebruikersnaam met wachtwoord dan kunt u deze via de site www.digid.nl aanvragen.